Bijdrage Oltmans Fonds aanvragen

aanvragen n Het is alweer oktober en er kan weer aangevraagd worden voor een bijdrage uit het Roelant Oltmans Fonds.

Getalenteerde sporters of sportverenigingen woonachtig of gevestigd in Oegstgeest, die graag naar de top willen maar misschien een handje geholpen moeten worden door bijdrage uit het fonds om nog beter te kunnen presteren, kunnen in aanmerking komen hiervoor. Zo'n bijdrage uit het fonds, die gebruikt moet worden voor de sport, is een stimulans om nog harder te trainen, nog gemotiveerder te worden en daardoor nog hogerop te komen.


"Ben je goed in de sport die je doet? Jijzelf of je hele team? Wil je ook naar de top? Olympische Spelen? Ben je goed gemotiveerd? Kun je extra geld goed gebruiken voor beter materiaal of extra trainingen? Woon je in Oegstgeest? Ben je tussen de 8 en 18 jaar? Meld je dan aan voor een bijdrage!"


Stuur voor 1 november een mail met toelichting naar Marijke Coulier, Emmalaan 44, 2341 JR Oegstgeest. E-mail: m.coulier@roelantoltmansfonds.nl


CDA-Kamerlid te gast

politiek n Vorige week was Tweede Kamerlid Julius Terpstra te gast bij CDA Oegstgeest.

Terpstra (31) is sinds mei 2020 woordvoerder Wonen voor het CDA in de Tweede Kamer en sprak met aanwezigen over de knellende woningmarkt en het belang van volkshuisvesting. In het bijzonder neemt de parlementariër het in Den Haag op voor mensen die het extra moeilijk hebben op de woningmarkt, zoals starters en middeninkomens.

De avond werd afgesloten met een levendige discussie waarin thema’s als betaalbaarheid, het slaan van bruggen tussen generaties en de noodzaak om te bouwen met inachtneming van de leefbaarheid van bestaande buurten centraal stonden.

Die thematiek sluit aan op de keuzes die recent in de Oegstgeester gemeenteraad zijn gemaakt: als we bouwen in het dorp, dan bestaat de helft uit betaalbare huur- en/of koopwoningen; tegelijkertijd heeft het gemeentebestuur uitgesproken het groene en dorpse karakter van Oegstgeest nadrukkelijk te willen behouden.

Kamerlid Julius Terpstra laat zich graag inspireren als het gaat om oplossingen voor de complexe problematiek van de Nederlandse woningmarkt. Suggesties of vragen? j.terpstra@tweedekamer.nl