Besmettingen in Leidse regio

corona n Cijfers van de GGD Hollands Midden laten zien dat in de Leidse regio zijn vorige week 375 mensen positief getest zijn op het coronavirus. Dat is opnieuw bijna een verdubbeling ten opzichte van een week eerder.

In Oegstgeest testten drie weken geleden 9 mensen positief op corona. twee weken geleden 18 en vorige week 23.

"De besmettingscijfers lopen weer op", schrijft burgemeester Emile Jaensch op Facebook. "Dat is zorgelijk. Het is dus belangrijk om de regels en de naleving hiervan niet te laten verslappen. Om de 1,5 meter afstand te houden, vragen we van ondernemers .. om strenger te zijn op (naleving van) de maatregelen in en om de winkels. Voor onze gemeente betekent het ook dat we nog terughoudender zijn met grotere bijeenkomsten. De nieuwe inwonersavond gaat digitaal door, zonder de fysieke aanwezigheid van inwoners. ... En zo zullen er meer geplande publieke samenkomsten zijn, die van de agenda gaan. Kan er dan niks meer? Jawel, de horeca blijft open onder strengere voorwaarden. Sporten is mogelijk, maar zonder publiek. En we kunnen mensen ontvangen, met maximaal drie bezoekers, buiten het eigen gezin.

Beste Oegstgeestenaren, we moeten onze vrijheden beperken zodat we ze niet hoeven in te leveren. Als we ons aan de regels houden belasten we zorg niet, kunnen kinderen naar school blijven gaan, hoeven ouderen niet geïsoleerd te worden en kunnen horeca en culturele instellingen toch nog (beperkt) open zijn. Ons gedrag maakt het verschil!"