Tot vier minuten voor tijd stond het gelijk, maar Bloemendaal ging met de punten naar huis. | Foto Marielle Koevoets Foto: Marielle Koevoets

ASC in slotfase alsnog onderuit

Voetbal n ASC heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet met een positief resultaat kunnen afsluiten. Tot vier minuten voor tijd stond er 1-1 op het bord, maar tegenstander Bloemendaal ging alsnog met de punten huiswaarts: 1-2.

ASC kent dit seizoen diverse nieuwe gezichten: meerdere spelers van andere verenigingen zijn overgekomen. Daartegenover staat vertrek van enkele goede spelers, de keeper en trainer Mo Boudrine. Nieuwe trainer is Jesper Neuteboom, met wie binnenkort nader kennis wordt gemaakt. In de volgende editie van de Oegstgeester Courant een artikel over hem. Vorige week ging zijn ploeg in de openingswedstrijd met 4-0 onderuit bij Wilhelmus; één van de sterkere teams van de tweede klasse. Tegen Bloemendaal waren er zeker kansen op een beter resultaat. In ieder geval had een gelijkspel de krachtsverhoudingen beter weergegeven. In de eerste helft werd er afwachtend gespeeld en dat vertaalde zich in weinig uitgespeelde kansen. Pas in de 25e minuut kwam de eerste doelrijpe kans en wel van de kant van de tegenstander. Een gericht schot op het doel werd door de paal gekeerd, waarna de nieuwe keeper van ASC, Abdel Lamrabeth de bal uitstekend pareerde op een nieuwe doelgerichte inzet. Namens ASC kreeg Noah Voinov een goede kans om de bal in te koppen.
Pas na de 51e minuut kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dit was nadat Bloemendaal de leiding had genomen: een lange bal vond zijn weg naar de vrijstaande spits die succesvol de ASC-doelman passeerde. Geleidelijk zette ASC druk naar voren en kreeg grip op de wedstrijd. De formatie van Jesper Neuteboom beloonde zichzelf een kwartier na de achterstand. Ralph van Zandwijk soleerde langs enkele verdedigers en rondde doeltreffend af. Ook Jelle Schouten kreeg een kans; helaas kreeg hij de bal te hard aangespeeld om deze onder controle te krijgen voor een succesvolle aanname. Een kwartier voor tijd leek het tweede doelpunt van ASC er te komen, omdat uit een vrije trap de bal goed werd ingekopt. Echter, de clubgrensrechter van de tegenstander had de vlag omhoog gestoken vanwege vermeend buitenspel. De arbiter ging erin mee, zodat de treffer niet doorging. “Ik zat in een positie waarin ik dit niet goed kon waarnemen”, aldus Jesper Neuteboom na afloop. “Ik hoop op input van degenen die dit beter hebben kunnen zien. Wat ik wel kan zeggen is dat mijn team over goede conditie beschikt. Je zag dat het geloof na de gelijkmaker terugkeerde en het initiatief nam om er meer dan een gelijke stand uit te halen. De onverwachte tegentreffer in de 86e minuut kwam hard aan”, sprak hij. Die volgde uit een vrije trap die goed werd afgespeeld voor de voeten van een aanvaller die geheel vrijstond om binnen te tikken. Eindstand 1-2.

FC Oegstgeest delft uiteindelijk onderspit

voetbal n Het was een bewogen zaterdagmiddag op sportpark De Voscuyl. Er werd in gedachten afscheid genomen van vv Oegstgeest clubicoon Hennie van der Hoeven. Hennie is vorig weekend overleden. Hij was voor velen een voorbeeld. Zijn inzet voor de vereniging in het algemeen en, jarenlang, de selectie in het bijzonder maken dat velen een warme herinnering aan hem zullen bewaren.

FC Oegstgeest begon na de herdenking voortvarend aan de wedstrijd tegen Lugdunum. Deze tegenstander geldt, evenals de tegenstander van vorige week, TAVV, als een zekere titelkandidaat. Lugdunum straalt die pretentie zeker uit. Maar het was FC Oegstgeest dat uit de startblokken schoot. Binnen 15 minuten scoorde het tweemaal. Eerst was het Melvin van Gent die was neergelegd in het strafschopgebied. De terecht gegeven strafschop was geen zekerheidje. Specialist Bob den Hollander zat geblesseerd langs de kant. Maar stand-in Melvin van Gent was net zo resoluut als Den Hollander doorgaans is. 1 – 0. Kort daarna was van Gent weer betrokken bij een doelpunt. Hij bood Daan van der Weijden een schietkans die Kevin Wassenaar, doelman van Lugdunum, alleen maar lang heeft horen suizen. 2 – 0. Lugdunum gaf ook na die tweede treffer geen krimp. Het stroopte de mouwen op en ging als team aan het werk. En zo ontspon zich hierna een kat en muis spel. Het piepjonge FC Oegstgeest moest verder en verder terug. Met de broers Niels en Timo Lichtenbeld, Thijs Smallenbroek en Tim Bakker in de laatste vier werden vele aanvallen van de gasten gepareerd. Maar de neutrale, en zeker ook de FC Oegstgeest toeschouwer, kon zien dat de druk niet oneindig kon worden gepareerd. Tegen de rust was het ineens raak voor Lugdunum. De toch al niet te lange doelman Gijs Jansen kon met geen mogelijkheid bij de bal in de hoek. 2 -1. Ietwat gelukkig kwam Lugdunum ook nog voor rust op 2 – 2.

Na rust was het vermakelijke duel niet anders dan voor rust. Met dit verschil dat Lugdunum nog tweemaal scoorde en FC Oegstgeest niet meer. De eindstand kwam hierdoor op 2 – 4. En ondanks die mooie start van FC Oegstgeest en de vermakelijke middag kon iedereen zich daar uiteindelijk in vinden.

Het eerste elftal stond stil bij het overlijden van vv Oegstgeest clubicoon Hennie van der Hoeven. | Foto Lichtenbeldfoto