ZIN op Zondag - Lezing & Gesprek - God iets of niets?

zingeving n Op zondag 27 september om 15.00 uur geeft Taede A. Smedes in het Dorpscentrum een lezing over zijn boek God, iets of niets? (Amsterdam University Press 2016).

Uitgangspunt daarbij is dat het traditionele spreken over God steeds minder populair wordt. Tegelijkertijd is ongeloof in Nederland historisch hoog. De vraag daarbij is of religie in Nederland verdwijnt.

In zijn lezing zal Taede A. Smedes bespreken waarom in zijn ogen het traditionele godsgeloof steeds minder populair wordt.

'Aanzetten tot nadenken'

Ook zal hij aangeven hoe er allerlei nieuwe vormen van religiositeit ontstaan waarbij het onderscheid tussen ‘geloof’ en ‘ongeloof’ steeds vager wordt.

Het doel van zijn lezing is dat hij het publiek tot nadenken kan aanzetten over hoe mensen op verschillende wijzen en zonder de pretentie op waarheid te koesteren op zoek zijn en blijven naar zingeving en betekenis, voorbij het onderscheid tussen ‘geloof’ en ‘ongeloof’. Religie blijft in onze samenleving aanwezig, het verandert van gedaante en lijkt soms onzichtbaar, maar het verdwijnt niet.

Taede A. Smedes (Drachten, 1973) is godsdienstfilosoof en theoloog. Hij studeerde theologie en promoveerde op een proefschrift over Gods handelen en het natuurwetenschappelijke wereldbeeld.

Deze lezing wordt aangeboden door de AVP en PGO. Richtbedrag €5,-. Aanmelding vooraf is verplicht bij Gerrie Kooijman-van Andel, 06-1839 2604 / gerriekooijman@planet.nl of Iris van der Heul, 06-1919 4804.