Afbeelding
Foto:

Madeline van de Giessen: Afscheid

verloskunde n Madeline van de Giessen heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen van haar geliefde verloskundigen praktijk Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg.

Vijftien jaar heeft zij zich met hart en ziel ingezet om vrouwen te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed.

Zodoende heeft zij letterlijk aan de wieg gestaan van vele Oegstgeestenaartjes en veel Oegstgeester vrouwen zullen zich Madeline herinneren.

Zij is inmiddels opgevolgd door Daniëlle de Vries die helemaal ingewerkt is en met veel enthousiasme het stokje heeft overgenomen.


Het Familie Wandelpad

wandelen n Een vijf kilometer lange wandeling door Buitenkaag en het pittoreske eiland Kaag is afgelopen zaterdag door recreatiewethouder Petra van der Wereld van Kaag en Braassem geopend. De wandeling brengt enthousiastelingen langs de 20 mooiste plekjes uit de omgeving met onder andere het monument Leeghwater, een vogelkijkwand, de boomsterrenbeelden, lachspiegels en een uitkijktoren over de Ringvaart, polders en Kagerplassen. Goed toegankelijk voor de hele familie over verharde wegen zodat men ook met kinderwagen, rollator of rolstoel de route kunt ontdekken. Een uitstekende activiteit die ondanks de coronadreiging goed te doen is. De route is via een app te downloaden van www.kaag.nl/fwp en te volgen, maar ook staat er een routebord op de parkeerplaats aan de Leidsemeerstraat (ter hoogte van nr. 61) in de Buitenkaag waar men de auto kunt parkeren.


'Jij en je gezin'

opvoeding n Tijdens de ‘Week van de Opvoeding’ die plaatsvindt van 5 tot en met 9 oktober bundelen ouder- en kindcounselor Anne Maartje Blok en professional organizer Suzanne van Wieringen hun krachten en delen zij hun kennis en ervaring tijdens de gratis lezing ‘Jij en je gezin – Tijd en aandacht voor jezelf als moeder’.

Mis deze inspirerende lezing niet en kom op dinsdagavond 6 oktober om 19.30 naar ASC Voetbal, Sportpark Overveer. Ga naar www.springkinderpraktijk.nl of www.vanwieringenwerkt.nl voor meer info, inschrijven en overige data en locaties.