Martijn ‘De panter van Poelgeest’ pakt katachtig een bal uit de lucht tijdens een 7x7-wedstrijd. | Foto PR
Martijn ‘De panter van Poelgeest’ pakt katachtig een bal uit de lucht tijdens een 7x7-wedstrijd. | Foto PR Foto: Bas van der Weijden

Enthousiasme, lol en plezier gaan samen op vrijdagavond

voetbal n Na de start van de reguliere competities zijn afgelopen weken de Oegstgeester 7x7 weer van start gegaan bij voetbalvereniging ASC. Waar er vorig jaar nog zes teams streden om de titel, doen er dit jaar maar liefst twaalf teams mee om de prijzen. Om dit in goede banen te leiden is er gekozen om de teams over twee divisies te verdelen: een ere- en een eerste divisie.

Dat de heren lang hebben moeten wachten door de gedwongen afgelasting van de tweede seizoenshelft dit voorjaar, bleek dan ook wel uit het enthousiasme waarmee het veld werd betreden. De eredivisie, die 11 september van start ging, leverde een hoop spektakel, prachtige goals en spannende momenten genoeg op om tijdens de derde helft verder over na te bomen.

Vrijdag 18 september ging ook de eerste divisie van start. Dat het niveau iets lager ligt dan de eredivisie hadden ze niet aan de spelers doorgegeven, want ook hier werd bij vlagen voetbal van niveau op de strakke grasmat gelegd. Van monsteruitslagen, tot doelpuntloze helften waarin partijen aan elkaar gewaagd waren, er was een hoop lol te beleven.

ASC organiseert op vrijdagavonden de ’Oegstgeester 7x7’. Zeventallen (35+) spelen op twee niveaus een najaars- en voorjaarscompetitie. De Oegstgeester 7x7 kenmerkt zich door z’n sportieve en vriendschappelijke sfeer: de wedstrijden worden zonder scheidsrechters gespeeld en na afloop is er altijd een gezellige derde helft. In de competitie spelen veel ASC’ers mee, maar teams met niet-leden en/of leden van andere clubs zijn ook van harte welkom bij de Oegstgeester 7x7 op Sportpark Overveer.