Mantelzorgcafé

ontmoeting n Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 8 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers.

Dit is het eerste café van de najaarsreeks in 2020, uiteraard zullen alle corona-richtlijnen in acht genomen worden tijdens deze bijeenkomst. Het mantelzorgcafé vindt plaats op de laatste dinsdag van de maand in de Haeswijk flat (President Kennedylaan 141).

Donderdag 8 oktober verplaatst men het mantelzorgcafé eenmalig naar een donderdagmiddag, zodat men dit café kan laten plaatsvinden in de week van de eenzaamheid in Oegstgeest. "We nodigen mantelzorgers uit om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te komen, tijdens dit café is er volop gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen en verhalen uit te wisselen."

Het thema van dit café is 'eenzaamheid onder mantelzorgers'. Als je zorgt voor je naaste kan je je daarin of daarbij soms eenzaam voelen. Of je voelt je heel erg verantwoordelijk en hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. "Tijdens deze speciale workshop gaan we verder in op dit onderwerp en proberen we te kijken welke mogelijkheden er zijn om minder het gevoel te hebben eenzaam te zijn."

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, voor dit eerste café is het wel noodzakelijk om je vooraf aan te melden.

Dat kan via de website van Eva, www.wijzijneva.nl via de agenda.


Museum De Lakenhal gratis te bezoeken op 2 en 3 oktober

uitgaan n Traditiegetrouw bezoeken vele Oegstgeestenaren tijden Leidens Ontzet Museum De Lakenhal. Dit jaar is het museum zowel 2 als 3 oktober - met een online ticket – gratis te bezoeken.

Op beide dagen zijn rondleiders aanwezig om over dit bijzondere geschiedenisverhaal te vertellen. In het museum is de Van Breezaal volledig gewijd aan de geschiedenis van Leiden. Het beleg en ontzet speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Zoals op het levensgrote schilderij ‘De zelfopoffering van Burgemeester Van der Werff’ van Mattheus Ignatius van Bree. Hierop is te zien hoe de burgemeester tijdens het beleg zijn arm aanbiedt aan de hongerige bevolking. De foto van Erwin Olaf met zijn hedendaagse interpretatie van het beleg hangt daarnaast. Voor dit kunstwerk zijn Leidenaren gefotografeerd en in het kunstwerk zijn kleine hedendaagse details zoals een iPod en slippers verstopt. Ook zijn de hutspotketel, de duivenbriefjes, de noodmunten en het Lanckaert-tapijt in volle glorie in deze zaal te bewonderen.

Museum De Lakenhal is op 2 en 3 oktober gratis te bezoeken met een online ticket.
tickets.lakenhal.nl/nl/tickets