Onderhoud Geversstraat

verkeer n Het noodzakelijke wegonderhoud aan de Geversstraat, vanaf de rotonde tot en met het kruispunt met de De Kempenaerstraat, start waarschijnlijk in het voorjaar van 2021 en wordt gecombineerd met verkeerskundige verbeteringen.

De verkeersveiligheid van het langzaam verkeer wordt verbeterd, onder meer met bredere rode fietsstroken en veiligere oversteekplaatsen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verkeerskundige ontwerp met deze aanpassingen voor de Geversstraat vastgesteld.


Inzameling voedselbank

geven n Elke eerste dinsdag van de maand wordt er in Oegstgeest voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden.

De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket. "Door de boodschappen die u geeft kunnen we veel mensen helpen die het hard nodig hebben", laat de organisatie weten. "Op dit moment is er vooral behoefte aan maaltijdsoepen, peulvruchten, havermout, volkorenpasta, koffie en thee, zilvervlies of meergranenrijst, couscous, olie (olijf of zonnebloem), groente of fruit in blik en vis in blik."

Ook artikelen voor de persoonlijke verzorging en wasmiddelen zijn nodig.


"We willen u heel hartelijk bedanken voor de vele producten die u brengt, het is hartverwarmend!"

Oegstgeestenaren kunnen hun boodschappen inleveren op dinsdag 6 oktober van 19.00 tot 19.45 uur bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp)