Lisa van der Geest zorgde voor het goede voorwerk voor de 1-0 op De Krogt.
Lisa van der Geest zorgde voor het goede voorwerk voor de 1-0 op De Krogt. Foto:

2-0 overwinning voor dames LOHC

hockey n Er stond deze week een mooie 'Leidse derby' op het programma voor Leiden dames 1. Alecto kwam op bezoek op de Krogt en het beloofde een spannende pot te worden met twee teams die op een gedeelde vierde plek stonden met beide vier punten uit twee wedstrijden.

Het zonnetje scheen op deze mooie septemberdag en na een goede trainingsweek, met als hoogtepunt de fashionmob op de De Kempenaerstraat waar een aantal speelsters geparadeerd hebben op de catwalk, gingen de dames met veel vertrouwen de wedstrijd in.

Na een ietwat afwachtende eerste vijf minuten trokken de dames van Leiden het spel naar zich toe. De dames van Leiden namen al vroeg de leiding door de bal rond de middenlijn snel te nemen en direct een spits in te spelen. Lisa van der Geest maakte zich vrij in de cirkel en schoot op doel wat in eerste instantie geen goal opleverde maar wel een corner. Een rechtstreeks schot van Annick de Boer bleek de verdediging van Alecto te verassen en dat bracht Leiden in de tiende minuut op 1-0.

In het tweede kwart is Alecto een aantal keer in de cirkel van Leiden geweest maar het echte gevaar bleef uit door goed verdedigend werk. Leiden wist daarentegen wel gevaar te creëren en in de 28e minuut was het dan ook weer raak voor de ploeg uit Oegstgeest.

Door een goede press van de spitsen van Leiden wisten ze de verdediging onder druk te krijgen en de bal in de cirkel af te pakken. Vervolgens had Roosje Nolet weinig tijd nodig om de bal vakkundig naar haar backhand te trekken om uiteindelijk het doel te vinden achter de keepster van Alecto; 2-0.

Het was rust en de dames wisten dat ze een goede eerste helft hadden gespeeld, maar de wedstrijd was nog niet binnen. De tweede helft werden dan ook meerdere kansen op de 3-0 gecreëerd, maar niet benut.

Alecto heeft nog een corner weten te halen aan het eind van het vierde kwart om de aansluitingstreffer te maken maar dit leverde niks op. Leiden wist dat de wedstrijd binnen was toen Sascha van den Wall Bake in de laatste minuut zelfs een compliment van de scheidsrechter kreeg vanwege haar goede blocktackle.

Een degelijke 2-0 overwinning betekent dat Leiden als winnaar uit de strijd is gekomen en met 7 punten uit 3 wedstrijden nu (gedeeld) aan kop gaat in de overgangsklasse.