Bovenrekken fietsenstalling buiten gebruik

parkeren n Vanaf 21 september zijn de bovenrekken van de fietsenstalling onder de taxistandplaats bij station Leiden Centraal buiten gebruik gesteld.

De piepende rekken leveren veel geluidsoverlast op voor omwonenden. Extra onderhoud lost niks op, de rekken moeten vervangen worden en blijven tot die tijd buiten gebruik. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in de benedenrekken of de nieuwe stalling onder Lorentz. De fietsenstalling onder de taxistandplaats is van 6 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts open, en wordt intensief gebruikt. De nieuwe bewoners van Lorentz hebben vooral in de vroege ochtend- en late avonduren overlast van de piepende rekken. Extra onderhoud gaat niet meer helpen, de rekken moeten worden vervangen. Voor de korte termijn is de oplossing om de bovenrekken af te sluiten. Gebruikers van de stalling worden ter plekke met posters en flyers geïnformeerd. Gelukkig is de nieuwe fietsenstalling Lorentz letterlijk naast de deur. Hier is meer dan voldoende stallingsplek en de openingstijden zijn hetzelfde.        


Rijnsons live op TV bij Unity.NU

muziek n De Rijnsons treden komende zondag op bij theehuis de Leidse Hout. Tussen 13.00 en 20.00 uur kom je alvast in de Leidens Ontzet stemming, tijdens PRE Oktober. Door de coronamaatregelen kunnen er minder mensen bij het optreden aanwezig zijn en daarom wordt het live uitgezonden bij Unity.NU, online en op TV via Ziggo kanaal 40, of KPN 1412. Dit is de eerste uitzending die Unity.NU uitzendt, in het teken van Leidens Ontzet. Op 2 en 3 oktober zendt Unity.NU live uit via radio, tv en online. Op die dagen zijn er onder andere livestreams te zien van het minikoraal, hutspotmaaltijd, reveille en herdenkingsdienst.