De dames zijn eensgezind: 'Kom langs bij een activiteit!' | Foto Willemien Timmers
De dames zijn eensgezind: 'Kom langs bij een activiteit!' | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Oegstgeest Ontmoet: Mooie activiteiten van 4 - 10 oktober

ontmoeting n Van 4 tot en met 10 oktober, van zondag tot en met zaterdag, vindt dit jaar voor de tweede maal ‘Oegstgeest Ontmoet’ plaats. Onder aanvoering van sociaal makelaar Sietske Steenbergen is er een mooi programma in elkaar gezet waarin men elkaar kan ontmoeten en nieuwe activiteiten kan ondernemen. Op de achterkant van deze krant is het hele programma te vinden.

In de zonnige binnentuin van Dorpscentrum Oegstgeest praten Sietske Steenbergen, wandelcluboprichter Esther Beukman en SeniorenSoos-enthousiastelingen Pippy Blom en Jenny Grandia over hun ideeën.

“Op zondag 4 oktober, op Dierendag, organiseren wij een seniorensoos met als thema ‘Beestenboel’”, zeggen de laatstgenoemde dames enthousiast. Zij merken dat ze met hun soos in een behoefte voorzien. “Iedereen mag komen”, benadrukt Grandia. “En niemand hoeft zijn paspoort te laten zien”, vult Blom haar lachend aan. “We gaan een dierenquiz doen, en het kinderorkest van BplusC komt spelen.”

Beide dames wonen in hetzelfde appartementencomplex en besloten enige jaren geleden de nieuwjaarsborrel over te nemen van de woningbouw, toen het gebouw een andere eigenaar kreeg. “Zulke initiatieven zijn goud waard”, benadrukt Sietske Steenbergen. “We houden gewoon allebei van gezelligheid,” zegt Pippy Blom. “En het is leuk om een gezellige middag net wat meer cachet te geven. Echt: Iedereen is welkom. En in de Oegstgeest Ontmoet-week is de toegang voor de soos ook nog eens gratis ook.”


‘Kom er uit’

“Bekijk het programma, kom je huis uit, en sluit je ergens bij aan!” moedigt Steenbergen mensen aan. “Iedere vrijdagmiddag, als ik hier in het Dorpscentrum Dorpskantoor houd, probeer ik mensen te helpen een leuke activiteit te vinden die bij ze past. Er is zoveel te doen! Zo kan eenzaamheid worden voorkomen!”

Tijdens de week is er op zaterdag een gezellige dorpslunch waar belangstellenden zich nog voor op kunnen geven.


Wandelen

Esther Beukman nodigt alle Oegstgeestenaren, van jong tot oud, uit om eens mee te komen wandelen met de wandelclub. “Omdat onze activiteit in de open lucht is, kunnen we een behoorlijk aantal mensen meenemen op een wandeling. We maken tijdens ‘Oegstgeest Ontmoet’ driemaal een verschillende wandeling. En zeg nou zelf: in je eentje het dorp rondlopen doet bijna niemand. Samen is het veel gezelliger.”

Op maandag en woensdag loopt de club ’s avonds, op vrijdag overdag. “Op het schema staat waar en hoe laat. We lopen een uur en na afloop van de wandeling van 9 oktober drinken we gezellig samen een kop koffie in het Dorpscentrum. De wandelingen zijn altijd gratis!”

“Bekijk het schema eens goed!” wil Sietske Steenbergen de mensen aanmoedigen. “Er zijn lezingen, er is sport, er is een dialoogtafel: voor elk wat wils! En wie vragen heeft, kan altijd even op vrijdagmiddag het Dorpskantoor hier in Dorpscentrum Oegstgeest aan de Lijtweg binnenlopen. Bellen met mij kan ook via nummer 06 83079884.”