Pecos jaagt weer op de titel

tafeltennis n Pecos mag zich weer gaan bewijzen. De Oegstgeester tafeltennissers waren oppermachtig op weg naar het kampioenschap in de tweede divisie toen de competitie half maart werd afgebroken. Zaterdag beginnen ze aan een nieuwe poging, als de reserves van Avanti naar de Voscuyl komen.

Als voornaamste concurrent ziet Jop van der Wiel de mannen van Red Stars uit Venray. Dat is net als Pecos een team met veel ervaring, ook op één niveau hoger. Toch zijn Maroun Nader, Jens Wiersma, Paul Kruijt en Van der Wiel de titelfavoriet in hun poule. De ranglijst liegt ook in tafeltennis niet, en die laat zien dat ze de hoogste gemiddelde rating van alle tweededivisieteams hebben. Hoger zelfs dan een aantal teams die in de eerste divisie uitkomen, waaronder de buren van Scylla en Avanti. Omdat de Pecossers met zijn vieren zijn, en dus niet zo kwetsbaar voor personele problemen, zou er dit najaar eigenlijk weinig mis moeten kunnen gaan.


Op weg naar het kampioenschap

Alleen zijn ze dat laatste voordeel al jammerlijk kwijtgeraakt voor er ook maar één wedstrijdballetje is geslagen. Paul Kruijt kampt met een zware enkelblessure, gevolg van een recent uitstapje naar de squashbaan, en speelt voorlopig nog niet mee. Hij moet rust houden en kan pas over een paar weken weer voorzichtig aan sporten gaan denken. Een fikse tegenvaller, erkent ook Van der Wiel. ‘Maar het heeft de motivatie bij de andere drie niet geschaad. Wij gaan knallen.’ Waar voorheen nog weleens een zomerstop werd gehouden is nu, sinds het op 1 juli weer mocht, volop getraind in het Thorn Tafeltenniscentrum.

Dat zal wellicht in Hazerswoude niet anders zijn geweest, want voor fanatieke tafeltennissers was de door corona afgedwongen afkickperiode een behoorlijke kwelling. Toch moet het team van Avanti 2 normaal gesproken geen al te zware horde zijn voor de Pecos-hoofdmacht.