Afbeelding
Foto:

rubriek n Een nieuwe wekelijkse rubriek, waarbij wij uw foto publiceren als u een mooi mondkapje draagt, al dan niet passend bij uw outfit.

Mondkapjes zijn helemaal van deze tijd, maar er bestaat bij velen toch een grote aversie tegen het dragen van de standaard mondkapjes en als men ze al draagt is het veelal ook geen gezicht. In Spanje is het echter een rage geworden om je eigen mondkapje te ontwerpen en te (laten) maken, al dan niet passend bij je outfit. Hiervoor worden zelfs wedstrijden georganiseerd.

U kunt ook zelf een mondkapje ontwerpen en (laten) maken. Stuur de redactie een foto van het kapje op uw gezicht of dat van uw familieleden en mail het naar redactie@oegstgeestercourant.nl. Wekelijks zullen wij één foto publiceren.

Eind augustus ging Wies Mauduit naar een bruiloft in Frankrijk. "Als hoedenmaakster kon ik natuurlijk niet zonder hoed komen! Bij The Frog in de Kempenaerstraat (ik winkel graag lokaal) vond ik deze mooie blouse met bijpassende pantalon. Daar maakte ik een Amazone bij, een hoge hoed voor dames."

Twee weken voor de bruiloft kreeg Wies te horen dat men in de kerk een mondkapje moesten dragen en dus maakte zij er een van dezelfde taftzijde als de garnering van de hoed. "Want zeg nou zelf, je gaat je zorvuldig samengestelde outfit toch niet laten bederven door een lelijk mondkapje?"


College: afvalstoffenheffing op basis van de grootte van het huishouden

politiek n Het Oegstgeester college stelt de gemeenteraad voor om een nieuwe tariefstructuur voor de afvalstoffenheffing vast te stellen.

De huidige tariefstructuur is gebaseerd op het volume van het aangeboden huishoudelijk afval (de grootte van de minicontainer). Dit jaar is Oegstgeest echter overgegaan op nascheiding van PMD en zijn kleinere minicontainers vervangen door minicontainers van 240 liter.


Er is onderzoek gedaan naar de tariefstructuur bij diverse gemeenten in de regio. Verder is gekeken naar de samenstelling van de kosten voor het beheer, het inzamelen en verwerken van het huishoudelijk afval en de opbrengsten van de heffingen in samenhang met de grootte van de huishoudens. Op basis van de uitkomsten stelt het college de gemeenteraad voor om de tarieven vanaf 2021 te baseren op de grootte van het huishouden (eenpersoons, tweepersoons of meerpersoons) zoals dat ook gebeurt bij de rioolheffing. De tarieven voor de afvalstoffenheffing worden eind 2020 vastgesteld.


Gratis GeZZond Check

gezondheid n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond ben je eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM.

Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer men bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd is. "Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid."

Tijdens deze GeZZond Check wordt cholesterol, bloedsuikergehalte en bloeddruk gemeten. De longfunctie wordt besproken en lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. Daarnaast krijgt men een vragenformulier over de eigen gezondheid en die van de familie.

Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check : 071 – 409 32 23 of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Direct aanmelden en info: www.marente.nl

Afbeelding