Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Inschrijving Oegstgeester Hofjes

wonen n Samen oud worden in verbinding met elkaar: dat is voor veel mensen een aantrekkelijk perspectief. Het Dorpscentrum was afgelopen zaterdag volgeboekt voor een informatiebijeenkomst over de Oegstgeester Hofjes.

Verschillende belangstellenden moesten de bijeenkomst via Zoom volgen. De voorzitter van de kerngroep, Guus Bannenberg, riep het college van Oegstgeest op om samen werkte maken van de voornemens in de recent vastgestelde Woonvisie om hofjes voor oudere inwoners te realiseren.Het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest heeft zich de afgelopen periode ingezet om de mogelijkheden van hofjes in Oegstgeest te onderzoeken. Inmiddels zijn er samen met ontwikkelaars en de woningcorporatie enkele opties op tafel gekomen die om uitwerking vragen. Ruim 40 aanwezigen schreven zich direct na afloop van de bijeenkomst al in voor de wachtlijst door lid te worden van de nog op te richten Vereniging Oegstgeester Hofjes. Inschrijving staat nu open voor alle belangstellenden. De inschrijvingsprocedurestaat op de website www.langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.


Oegstgeester weekkalender

kalender n Vanaf deze week is de Oegstgeester weekkalender bij de Rijnlandse Boekhandel en bij De Flierefluiter verkrijgbaar. Een mooi cadeau om te geven.

Fotograaf en samensteller Kees Ligtvoet heeft heel Oegstgeest in 52 weken weten te vangen. In de kalender staan ook enkele foto's van de Oegstgeester fotograaf Monique Shaw, die daarom van dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt het eerste exemplaar overhandigd kreeg. | Foto Willemien Timmers