Burgemeester Els Timmers-van Klink noemde Nell Snellen 'een zeer bijzondere inwoner van Oegstgeest'. | Eigen foto
Burgemeester Els Timmers-van Klink noemde Nell Snellen 'een zeer bijzondere inwoner van Oegstgeest'. | Eigen foto Foto: Eigen foto

In Memoriam Nell Snellen

herdenken n Op 7 september is in Oegstgeest overleden Neeltje Helena (Nell) Snellen-Sentel. Zij werd op 18 juli 1928 in Oegstgeest geboren.

Haar vader J.P.C. Sentel was accountant met kantoor aan de Koninginnelaan. Nell ging tijdens de tweede wereld oorlog naar de Christelijke HBS in Leiden en haalde haar HBS B diploma in 1948. Na de middelbare school ging zij naar de Hogere Huishoudschool. In 1949 trouwde Nell Sentel in Oegstgeest met Willem Snellen (marine officier/japanoloog). Zij kregen drie zoons, Bart (1950), Jaap(1952) en Ghene (1959). Vanwege het werk van vader Snellen woonde het gezin afwisselend in Den Helder, Leiderdorp en in het Midden Oosten. In 1969 kwamen zij terug in Oegstgeest. Nell begon als vrijwilligster in het Dorpscentrum Oegstgeest aan de Lijtweg en gaf gedurende 17 jaar leiding aan de handwerk club. Hoogte punt was elk jaar de drukbezochte bazaar. Ook was Nell als vrijwilligster gezinsvoogdes voor Pro Iuventute, een Nederlands Vereniging ter bestrijding van jeugdcriminaliteit.


In 1980 trad Nell toe tot het bestuur van WoonZorgcentrum ‘Hofwijck’ en werd in 1985 voorzitter. Haar vader J.P.C. Sentel was een de initiatiefnemers van dit centrum, dat in 1958 zijn deuren opende. Nell bleef voorzitter tot 1998 en begeleidde een uitgebreide renovatie van ‘Hofwijck’. Bij haar afscheid in 1998 kreeg Nell een Koninklijke onderscheiding voor haar langdurige vrijwilligers werk. Tot haar overlijden bleef Nell wonen in Oegstgeest, de laatste 5 jaar in Villa Oranjepark.

Met haar overlijden verliest Oegstgeest een echte Oegstgeestenaar, die een groot deel van haar leven als vrijwilligster Oegstgeest tot dienst is geweest.