FCO overtuigend in beker tegen BSC'68

voetbal n Ondanks het grote overwicht en het eerste snelle doelpunt van FC Oegstgeest was de 1-0 afgelopen zaterdag lange tijd het enige bewijs van het grote verschil in krachtsverhouding. Pas in de tweede helft kon het team na ruim een uur spelen tegen BSC'68 via Sam Roelen de 2-0 en 3-0 maken. Lyra is de winnaar in de poule en bekert dus verder. Voor FC Oegstgeest is het bekeravontuur afgelopen, op naar de competitie.

Afgelopen zaterdag de laatste bekerwedstrijd in de poule. Alleen de winnaar van de poule bekert verder.

Ten opzichte van de vorige week had trainer Jelle Korbee de opstelling aardig opgeschud. In de wedstrijd tegen BSC'68 begon hij met zeven andere spelers in de basis. Over de vaste waarden Bas Nieuwenburg (blessure) en Bob den Hollander (schorsing) kon hij deze wedstrijd niet beschikken.

In de eerste minuten kwam FC Oegstgeest direct al op voorsprong door een voorzet van Rens van der Spek die goed werd afgerond door Daniƫl van Vliet. Ondanks het grote overwicht zou die 1-0 tevens de ruststand zijn.

Ondanks de relatief makkelijke winst op BSC'68 bekert FC Oegstgeest niet door

Het zou tot de zestigste minuut duren voordat ingevaller Sam Roelen de 2-0 zou maken. Sam Roelen was het ook een minuut of tien voor tijd die de 3-0 scoorde.

Helaas viel Harm-Jaap de Boer geblesseerd uit met mogelijk een botblessure. Onderzoek moet de ernst nog uitwijzen. Tim Bakker verving de uitgevallen De Boer. Verder werden Daan van Moorsel nog gewisseld voor Joeri Kampijon, Rens van der Spek voor Melvin van Gent, Timo Lichtenbeld voor Sam Roelen en Robbie Steenkamer voor Thijs Smallenbroek.

Ondanks de relatief makkelijke winst op BSC'68 bekert FC Oegstgeest niet door. In de poule met Lyra, BSC'68 en SJZ trok Lyra aan het langste eind.

Volgende week 19 september (14.30 uur) speelt FC Oegstgeest de eerste competitiewedstrijd uit tegen TAVV.