De dames van LOHC blijven ongeslagen. | Foto Ed Patijn
De dames van LOHC blijven ongeslagen. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

LOHC-dames spelen gelijk tegen Eindhoven

hockey n Na een verre reis te hebben afgelegd naar Eindhoven waren de dames van LOHC blij verrast door het prachtige weer. In mum van tijd omgekleed en klaar voor de teambespreking in de Brabantse buitenlucht. Na een gefocuste warming-up begonnen ze aan de wedstrijd.

De start was goed en fel. De dames creëerden dan ook wat kansen maar het echte gevaar bleef uit. Eindhoven was nog niet in de LOHC-cirkel geweest, tot de tiende minuut. De bal werd hard de cirkel in getimmerd en wist Eindhoven deze binnen te tippen.

Totaal geen reden tot paniek want er was nog voldoende tijd om dit recht te zetten. De aansluitingstreffer volgde dan ook snel. LOHC startte een mooie aanval en (zoals getraind) was Rozemarijn Tiebout alert voor de rebound. Bam! Het stond weer gelijk.

Uiteraard was dit niet het doel van de lange rit en LOHC ging op zoek naar meer. Nog geen twee minuten later werd een strafcorner gecreëerd. Wederom was het raak voor Rozemarijn Tiebout.

Het eerste kwart was gespeeld en de tussenstand 1-2; veel goals en dus genoeg vermaak.

Tijdens het tweede kwart gebeurde er weinig. Het was rust, de score wees de LOHC-kant op, maar het was duidelijk dat de buit nog niet binnen was. Kort na de start van het derde kwart was het opnieuw Eindhoven dat met een tip-in het net wist te raken. De dames van LOHC zetten nog een tandje bij. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke pogingen in de cirkel van Eindhoven, maar eindigde niet in de gewenste treffer. Eindstand 2-2. De dames van LOHC blijven ongeslagen.


Geen Leiden Marathon in 2020

hardlopen n De Leiden Marathon krijgt geen vergunning voor de 30e editie die gepland stond voor 21 en 22 november.

Ondanks de constructieve houding van de lokale autoriteiten zien zij onder de huidige omstandigheden geen kans om de Leiden Marathon in november zonder grote risico’s te laten organiseren. Ook in mei 2020 kon de Leiden Marathon niet doorgaan, zodat de lustrumeditie niet eerder dan op 8 en 9 mei in 2021 kan worden gehouden. In dat geval wordt ook de Marathon Vlam uit Griekenland naar Leiden gebracht, zoals eerder dit jaar de bedoeling was.

De organisatie had zwaar aangepaste logistieke plannen ingediend om de “wintereditie” van de Leiden Marathon in sterk versoberde vorm en met inachtneming van de geldende richtlijnen te houden. Daarom kreeg de Leiden Marathon een eerlijke kans van de burgemeesters en de veiligheidsregio. Maar naast de bekende risico´s hielp bij het besluit de plotselinge stijging van het aantal besmettingen in de Leidse regio en de Randstad niet mee. De Leiden Marathon was de laatste marathon in Nederland die nog in race was om in 2020 georganiseerd te worden.

Tjeerd Scheffer, de voorzitter, betreurt het niet doorgaan maar toont wel begrip voor het besluit: “Voor ons is het een dramatische beslissing, maar wel een begrijpelijke, gezien vanuit de huidige omstandigheden. Hopelijk mogen wij in mei wel organiseren.” De organisatie is nu de balans aan het opmaken over hoe verder, want het annuleren van de grootste hardloopwedstrijd in de regio heeft flinke financiële consequenties.


Kicks n Sticks: gratis proefles voor peuters

hockeyclub LOHC heeft iets superleuks en nieuws voor peuters en kleuters van 2 tot en met 4 jaar in Oegstgeest, namelijk: Kicks n Sticks.

Dat zijn sportlessen vol spel en plezier die tegelijk zó zijn uitgedacht dat de kids precies de juiste technieken en bewegingen leren die later van pas komen bij bijvoorbeeld hockey en voetbal. Zaterdag 19 september is er een gratis proefles. Een week later starten de lessen.

De sportlessen zijn in de gymzaal van de Montessorischool, om de hoek van hockeyclub LOHC. De kinderen doen de sportlessen samen met een (groot)ouder of begeleider. Zij gaan samen aan de slag met leuke uitdagende oefeningen.

"Je kind leert op een speelse manier en zonder prestatiedruk niet alleen goed bewegen maar ook tellen, kleuren herkennen, vormen herkennen, samenspelen en samenwerken."

De gratis peuter-en kleuter proefles (2 tot en met 4 jaar) is op zaterdag 19 september. Ga naar www.kicksnsticks.eu voor meer informatie.