Afbeelding
Foto:

Door John Vroom

Ik zag dat ...

• Lidl ook in Oegstgeest de “Verspil mij niet! Ik ben nog goed”- campagne voert tegen voedselverspilling. Dagelijks is er een aanbod van producten op de laatste dag van de houdbaarheid, zoals vers vlees en vis voor 50 eurocent en brood, groente, kruidenierswaren, etc. voor 25 eurocent, herkenbaar aan de gekleurde stickers.

• het nog niet zichtbaar is vanaf de buitenkant, maar ik heb mij laten vertellen dat het Italiaanse restaurant Rwin van eigenaar veranderd is.

• de Rabobank haar jaarlijkse Wensenfonds heeft omgedoopt tot Rabo Club Support, waarbij clubs en verenigingen zich tot en met 30 september as kunnen inschrijven om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen om die club of vereniging sterker en beter te maken.

• de altijd actieve Rijnlandse Boekhandel op zaterdag 12 september as Bookstore Day organiseert met zeer speciale boekaanbiedingen.

• Volksuniversiteit Oegstgeest, wat nu onderdeel is van Bibliotheek Bollenstreek, een verfrissend, eigen programma heeft samengesteld dat van start is gegaan voor het nieuwe seizoen.

• in de Kemp bij een aantal winkels de A4-kaarten met als tekst ‘Blijf dicht bij huis winkelen’ vervangen is door een kleinere, vierkante, minder milieuvriendelijke raamsticker met dezelfde tekst.

• Jumbo Lange Voort in overleg is met scholen om de leerlingen in hun pauzes op Corona-verantwoorde wijze de supermarkt te laten bezoeken.

• Gall + Gall in de Passage een origineel voetgangersverkeerslicht bij de ingang geplaatst heeft om het aantal winkelbezoekers te reguleren.

• de ontsmettingsdispensers bij de winkelwagens bij AH in de Kemp na een kleine maand en een opmerking in deze rubriek niet meer defect zijn en weer gebruikt kunnen worden.


Zakelijke nieuwtje? Laat ze ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl


rubriek n Een nieuwe wekelijkse rubriek, waarbij wij uw foto publiceren als u een mooi mondkapje draagt, al dan niet passend bij uw outfit.

Mondkapjes zijn helemaal van deze tijd, maar er bestaat bij velen toch een grote aversie tegen het dragen van de standaard mondkapjes en als men ze al draagt is het veelal ook geen gezicht. In Spanje is het echter een rage geworden om je eigen mondkapje te ontwerpen en te (laten) maken, al dan niet passend bij je outfit. Hiervoor worden zelfs wedstrijden georganiseerd.

U kunt ook zelf een mondkapje ontwerpen en (laten) maken. Stuur de redactie een foto van het kapje op uw gezicht of dat van uw familieleden en mail het naar redactie@oegstgeestercourant.nl. Wekelijks zullen wij één foto publiceren.


Deze week het mondkapje van Joke van Engelenburg 'Gemaakt van Batikstof'.


Afbeelding
Afbeelding