Afgelopen weekend nam de Protestantse Gemeente Oegstgeest met dankbaarheid afscheid van predikant ds. Aart Verburg. | Foto PR
Afgelopen weekend nam de Protestantse Gemeente Oegstgeest met dankbaarheid afscheid van predikant ds. Aart Verburg. | Foto PR Foto:

Protestantse Gemeente Oegstgeest neemt afscheid van ds. Aart Verburg

afscheid n Zaterdag 5 september en zondag 6 september nam de Protestantse Gemeente Oegstgeest met dankbaarheid afscheid van haar predikant ds. Aart Verburg, wat ook veertig jaar predikantschap markeerde.

Ondanks de maatregelen tegen de verspreiding van het Covid-19virus konden op zaterdag vertegenwoordigers van onder andere de PGO-Cantorij, Cappella Pro Cantibus, verschillende taakgroepen en gesprekskringen toch met een kort toespraakje, filmpje of quiz afscheid nemen van Aart. Daarnaast ontving hij vier volle mappen A4’tjes met persoonlijke herinneringen van mensen die met hem te maken hebben gehad in de afgelopen jaren. Bovendien werd er een afscheidsbundel uitgereikt met bijdragen van sprekers die waren uitgenodigd voor een symposium ter gelegenheid van het emeritaat van Aart, maar dat vanwege corona niet door kon gaan. De bundel heeft als titel: Evangelie, Culturen en Kerken’.

In de zondagsdienst werd Aart losgemaakt van de gemeente en bedankt door de Raad van kerken Oegstgeest, de kerkenraad en zijn collega’s. In de goed geventileerde kerkzaal waren een beperkt aantal genodigden aanwezig. Iedereen die normaliter zou zijn uitgenodigd kon (en kan) zowel de feestelijke zaterdagmiddag als de afscheidsdienst van zondag online meemaken. Als cadeau vroeg Aart een bijdrage aan de opzet voor een pensioentje voor enkele 'diaconale helden' op Surabaya, Indonesië. Dat leverde, met de aanvulling van de Diaconie van de PGO, meer dan 28.000 euro op. Zowel ds. Verburg als de Protestantse Gemeente Oegstgeest kijken terug op een geslaagd afscheidsweekend.