Daan van der Weijden, één van de spelers uit de jeugd die een plek verdiend in het eerste. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest komt niet verder dan een gelijkspel

voetbal n De tweede bekerwedstrijd van FC Oegstgeest tegen SJZ kenmerkte zich vooral door een gelijk-opgaande strijd met over en weer kansen. FC Oegstgeest kreeg in de tweede helft wel meer overwicht maar kon dit niet in doelpunten omzetten. Dus de twee doelpunten die rond de eerste tien minuten vielen, zouden tevens de einduitslag bepalen (1-1).

FC Oegstgeest verloor de eerste wedstrijd uit tegen Lyra met 4-3. Tijdens die wedstrijd stonden ze lang op voorsprong maar in het slotakkoord wist Lyra toch de winst te pakken. Om nog wat resultaat te behalen in de beker moest in de wedstrijd tegen SJZ de volledige punten gepakt worden.

Dankzij de goede jeugdopleiding van FC Oegstgeest stroomden dit seizoen meerdere jeugdspelers door naar de selectie. Eerder waren dat al Thijs Smallenbroek en Tim Bakker. Dit seizoen kwamen zelfs vijf jeugdspelers over, Daan van der Weijden, Sam Roelen, Gijs Jansen, en Lev Visser. Niels Lichtenbeld behoort ook tot deze categorie. Hij is de jongere broer van Timo Lichtenbeld, die al vele seizoenen eerst bij fusievereniging v.v. UDO en nu bij FC Oegstgeest vaak een plek in de verdediging opeist.

Al na tien minuten kon FC Oegstgeest de 1-0 noteren. Want Daan van Moorsel wist de rebound van de inzet van Mario Gangfiglio netjes in te koppen. Daar kon FC Oegstgeest niet echt lang van genieten want in de twaalfde minuut scoorde SJZ via een counter de 1-1.

Verschillende fouten in de opbouw van FC Oegstgeest verschaften SJZ verschillende grote kansen die gelukkig tijdig gestopt werden. Dit is voor de trainers nog wel een van de aandachtspunten bij de verdere voorbereiding op de competitie.

Zo nu en dan liet FC Oegstgeest ook wel zien dat ze via goede combinaties heel dreigend kunnen zijn. Helaas ontbrak dan vervolgens de nauwkeurigheid. Vlak voor rust kreeg SJZ nog een grote kans die gelukkig geen doel trof.

In de tweede helft ging FC Oegstgeest steeds meer domineren. In de 51ste minuut mislukte een goed opgebouwde aanval door een zwakke pass op de vrijstaande Melvin van Gent. Ook een vrije bal in de buurt van de cornervlag van Niels Lichtenbeld bereikte geen van de FC Oegstgeest aanvallers in de zestien meter. Aanleiding was een tackle op Mario Gangfiglio.

Ook de resterende grote kansen voor FC Oegstgeest leverden niet het beoogde resultaat. In de 70ste minuut kon de inzet van doorgebroken Melvin van Gent net door de keeper worden gepareerd. In zo’n zelfde situatie schoot Tim Bakker de bal enkele minuten later net voor langs. En ook de kopbal van Daan van Moorsel uit de voorzet van Daan van der Weijden wist de doelman van SJZ te blokkeren.

Volgende week is de derde bekerronde daarin speelt FC Oegstgeest om 14.30 uur weer thuis, nu is BSC ‘68 de tegenstander. De bekerambities kan FC Oegstgeest nu wel vergeten. Maar het is een goede voorbereiding op de competitie. En met de huidige brede selectie zijn er zeker mogelijkheden op een goed resultaat in de derde klasse.

Dubbel droomdebuut van Gijs en Rogier

voetbal n We moesten toch weer even in de rijke archieven van ASC duiken om deze prachtige 5 september in perspectief te kunnen plaatsen, want het was een meer dan memorabele dag voor twee hele jonge ASC’ers. Het was ruim vijf jaar geleden dat Niek Bouter bij zijn debuut als mini vijf goals met zijn dodelijke linkerbeen maakte. Een fantastische prestatie van Niek natuurlijk, want Mini’s spelen eigenlijk geen wedstrijden en gaan pas echte wedstrijden spelen in de JO8. Maar vanaf vandaag is Niek echter niet meer de enige met een dergelijke topprestatie, wat heet, hij moet zijn vijfknaller als debutant niet alleen delen met de 6-jarige Gijs de Iongh, de lat is weer hoger gelegd door Rogier Bockstart.

Door Ruben Dutrieux

Gijs de Iongh is een hele bewegelijk en talentvolle Mini die eigenlijk pas volgend seizoen echte wedstrijden zou gaan spelen. Het is een echte goalgetter, dat hadden we al wel gezien op de trainingen. Daarom stond de naam van Gijs hoog op een lijst met eventuele invallers voor de JO8-teams. Afgelopen donderdag hoorde hij al dat mocht debuteren bij ASC JO8-4. Het werd een meer dan memorabel debuut. Mede dankzij vijf goals hielp Gijs de JO8-4 aan een dik verdiende overwinning. Het werd in Noordwijk tegen SJC JO8-4 uiteindelijk 3-9 voor ASC. Een meer dan trotse vader Pier was in alle vroegte getuige. Helaas is het niet op film vastgelegd.

Op Sportpark Overveer mocht Rogier Bockstart ook om 08:30 als Mini invallen in het team van zijn broer Pieter. Rogier is wat we noemen een echte kuitenbijter met een fantastische drive. Slidings met gevaar voor eigen leven is een van zijn specialiteiten. Pieter hoorde het pas ’s morgens vroeg dat hij mocht debuteren. ASC JO8-3 speelde thuis tegen UVS JO8-4 en de pas 5-jarige (!) Rogier, minimaal een kop kleiner dan de rest van het veld, wist maar liefst zes keer te scoren! Het werd uiteindelijk 17-3. Ook hier een meer dan super trotse vader Oscar als getuige aan de zijlijn, eveneens niet op film vastgelegd.

Gijs en Rogier, wat is ASC trots op jullie! Super goed gedaan jongens. Een nieuw hoofdstuk in de rijke 128-jarige geschiedenis van ASC. Jullie passen ook perfect in het rijtje met Niek. Hopelijk kunnen we jullie nog even behouden bij ASC en worden jullie niet direct weggehaald door scouts van ADO of Feyenoord. Die weten namelijk precies waar Oegstgeest ligt. Dit jaar heeft onze Jurre immers de overstap naar Feyenoord JO11-1 gemaakt.

Als je het ook leuk vindt om te komen voetballen, of wil je gewoon een keertje proberen, dan zijn alle jongens en meisjes vanaf 4 jaar meer dan welkom op het prachtige Sportpark Overveer aan de Abtspoelweg in Oegstgeest. Stuur even een mailtje naar jeugd@ajaxsc.nl. Wie weet het begin van een volgend hoofdstuk in de rijke historie van ASC.