Stubbé: 'Het voelt inderdaad een beetje als thuiskomen als ik in weer Oegstgeest bent'. | Foto PR
Stubbé: 'Het voelt inderdaad een beetje als thuiskomen als ik in weer Oegstgeest bent'. | Foto PR Foto:

Oud-Oegstgeestenaar Eric Stubbé:

‘Maak bij Allsafe een ruimtereis’

ondernemen n Eric Stubbé, oprichter van Allsafe, is met zijn bedrijf terug in Oegstgeest. Op bedrijventerrein de Boeg, aan de Haarlemmerstraatweg, is in juli de 35e vestiging van Allsafe Mini Opslag opengegaan. Ook is hier ruimte voor onder andere oldtimers in de ‘engine rooms’. “In de komende drie jaar willen we met Allsafe groeien naar zeventig vestigingen in Nederland.”

Door Willemien Timmers

“Het voelt inderdaad een beetje als ‘thuis’ als ik in Oegstgeest ben”, lacht Stubbé, die uiteindelijk is neergestreken in Vreeland. “Negentien jaar heb ik met mijn ouders aan de Julianalaan gewoond. Ook aan mijn jaren op de Mariaschool heb ik goede herinneringen. Het lijkt als de dag van gisteren dat we via school een wedstrijd deden wie het mooiste nestkastje kon maken.”


'Negentien jaar heb ik met mijn ouders aan de Julianalaan gewoond'


De start in Oegstgeest verliep vanwege de beperkingen die het coronavirus met zich meebracht, allerminst soepel. “In principe zouden het materiaal voor de units vanuit Engeland in mei worden geleverd, maar dat werd telkens uitgesteld. Toen ze uiteindelijk in juli écht bleken te komen, hebben we direct doorgepakt.”

Sommige klanten die bij Van der Luyt Selfstorage huurden en optioneel meeverhuisden naar Allsafe, lieten weten ‘zich overvallen gevoeld te hebben’ door de mededeling dat hun opslagbox bij Van der Luyt al snel zou sluiten en de vraag of ze wilden meeverhuizen. “Ik moest mijn vakantie opschorten om alles goed te regelen”, liet een ontevreden klant weten aan de krant.

Stubbé betreurt het dat sommigen onplezierig verrast waren. “Wij hebben de meeste mensen vier weken van tevoren geïnformeerd, maar door alle maatregelen rondom corona, en het feit dat we in onzekerheid zaten omdat we op onze materialen van overzee moesten wachten, verliep deze tijd wat rommelig.”


De vestiging van Allsafe in Oegstgeest is bijzonder omdat er naast de vele mini-opslag units ook ‘engine rooms’ zijn gecreëerd. “Voor veel mensen is het vanwege ruimtegebrek steeds moeilijker om een oude, waardevolle auto bij huis te stallen. In ons ‘auto-hotel’ dat uit 24 units bestaat, wordt goed voor de wagens gezorgd. Zo sluiten we ze aan druppelladers aan en worden de auto’s op speciale sloffen gezet en afgedekt.”


Ook de andere opslagunits zijn voorzien van de meest moderne technieken. “Er is een speciale app waarmee huurders van alles kunnen regelen, het klimaat in het gebouw wordt geregeld, en er zes dagen per week iemand van Allsafe aanwezig. Voor vertegenwoordigers, bandjes en webshopeigenaren hebben we boxen die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Voor de anderen geldt dat de unit van 6.00 tot 23.00 uur toegankelijk is.”

Bedrijven kunnen overigens ook bij Allsafe een postbus huren, of het als vestigingsadres gebruiken.


“Ik hoop veel Oegstgeestenaren blij te maken met de extra ruimte die wij bieden. Wie meer wil weten kan, tussen 9.00 en 18.00 altijd langskomen voor een ‘ruimtereis’, zoals wij dat noemen. Zo kan iedereen de spullen die ze niet dagelijks gebruiken, veilig bij ons bewaren.”