Tien amateurensembles uit de Leidse regio gaan hun opwachting maken.
Tien amateurensembles uit de Leidse regio gaan hun opwachting maken. Foto:

Muziektent De Waterlelie laat weer van zich horen

muziek n Anders dan in vele jaren voorafgaand aan 'corona-jaar 2020' bleef het tot nu toe op de zomerse zondagen oorverdovend stil in de bekende muziektent van De Leidse Hout.

Juist nu de gemeente Leiden dit voorjaar zo haar best had gedaan om de omgeving eens flink op te frissen, bleven de stoelen in de berging en wapperden er géén vlaggen.

Het 'Waterlelieteam' - leden van de Vereniging van Vrienden van de Leidse Hout - heeft een corona-veiligheidsplan opgesteld. Op die basis heeft de gemeente vergunning verleend om alsnog een serie concerten te organiseren.

Vanaf 30 augustus zullen tien amateurensembles uit de Leidse regio hun opwachting maken op negen middagen.

Om het gemis-tot-nu-toe een beetje goed te maken, zijn er behalve op zondag ook enkele concerten gepland op woensdagmiddag. Het volledige programma is te vinden op vriendenvandeleidsehout.nl.


De eerste twee concerten:

Zondag 30 augustus (13.30 uur tot 15.15 uur):

Dansorkest Date 7-2-7 - Een bigband met herkenbare melodieën uit de jaren '40 tot '70 van de vorige eeuw. Denk aan Quickstep, Tango, Rumba, Wals en Rock. Ook ontbreken Glenn Miller en andere jazzorkesten niet op het repertoire.


Woensdag 2 september (16.00 uur tot 17.45 uur):

Jazzkwartet SoWhat - Een nieuw (november 2018) jazz-kwartet. Toegankelijke swing wordt afgewisseld met flinke porties Latin, en ballads. Ook blues en pop, en meer funky uitvoeringen komen aan bod.

Van bezoekers wordt verwacht dat zij zich houden aan de corona-aanwijzingen van de aanwezige leden van het Waterlelieteam.