Filmmiddag

film n "Wat fijn dat we weer een filmmiddag kunnen aankondigen", zegt Cornelia Middelkoop. "Het Dorpscentrum zet de stoelen op afstand, heeft duidelijke regels voor veilig binnenkomen en weer weggaan, ja en bij filmkijken hoeven we niet te praten en niet te lopen!"

"Om dit goed klaar te krijgen vragen we ons publiek voor dinsdag 25 augustus even naar Radius te bellen om zich op te geven. Het telefoonnummer is 70 74 200."

"Begin van dit jaar spraken we af dat we een aantal films over jongeren zouden bekijken", laat Cornelia weten. "Ouderen begrijpen vaak niet wat ze bezighoudt en waar ze zich op richten. We hadden één film over een meisje met een moeilijke jeugd, toen over twee jongens die samen een intense ontwikkeling doormaken en vorige maand zagen we hoe twee meisjes, na jarenlange dikke vriendschap, toch uit elkaar kunnen groeien in de puberteit. De een verdiept zich in politiek en maatschappij de ander zoekt liefde en romantiek."

Deze vrijdag zien belangstellenden het leven van een jongen die zwaar beïnvloed wordt door de religieuze opvattingen van een oudere leraar. Hij vervreemdt van familie en dierbaren en wordt eenzaam. Je kunt het als kijker niet begrijpen en toch houd je van hem. Een prachtige film van de gebroeders Dardenne.

De titel kan men opvragen bij Radius en het Dorpscentrum tel.: 887 66 56

Vrijdag 28 augustus • 14.30 uuur (zaal is al eerder open) • Kosten: € 5,-