Politie zoekt dader steekincident

politie n De politie is op zoek naar een verdachte die vrijdag 14 augustus rond 1.30 uur een 20-jarige vrouw stak op de Houtlaan in Leiden. De vrouw liep in de buurt van het theehuis in het Leidse Hout met vrienden toen ze ineens door een man werd aangevallen. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Het slachtoffer liep samen met haar vrienden toen er ineens een man uit de bosjes kwam en haar aanviel. Ze werd vermoedelijk meerdere malen gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd door de ambulance. Agenten hebben het park afgezet en samen met de helikopter en honden het gebied doorzocht. Ook hebben rechercheurs naar sporen gezocht. Helaas is de verdachte nog niet gevonden.

Het signalement van de verdachte is: Blanke man, 1.70 m lang, tenger postuur, 20-25 jaar oud, licht T-shirt, zwarte rugtas, blond, kortgeschoren haar, bruin jasje.
De politie is op zoek naar getuigen. Bel 0900 8844 voor de politie of 0800 700 voor Meld Misdaad Anoniem.


Herinrichting Oranjepark

buitenruimte n De werkzaamheden in het Oranjepark gaan volgende week van start. Vanaf 24 augustus wordt gewerkt aan de definitieve inrichting van de straten in het 'park'. Volgens de gemeente vroegen de technische voorbereidingen voor de herinrichting van Oranjepark wat meer tijd vandaar de vertraging.

Inmiddels zijn in Oranjepark borden geplaatst die aangeven waar bewoners tijdens de werkzaamheden wel en niet kunnen parkeren. Aannemer AW Groep uit Lisse gaat de definitieve bestrating aanleggen en waar nodig bomen vervangen.

Begonnen wordt met de Terweeweg (tussen Pr. Hendriklaan en Julianalaan), Prins Hendriklaan, eerste deel Duivenvoordestraat, en het tweede deel Prins Hendriklaan.

De laatste fase is gepland in het najaar van 2021.

Op www.oegstgeest.nl/inwoners/wegen-verkeer-en-vervoer/werkzaamheden/oranjepark is het hele schema te vinden.


Kasteelconcert

jazz n Op zondag 30 augustus worden er door Babeth van der Zalm met het Sven Rozier trio twee concerten gegeven. Een intiem kasteelconcert, een initiatief van Stichting jazz071. "We ontvangen jullie graag in Kasteel van Oud Poelgeest in Oegstgeest." De concerten zijn van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.30 tot 16.30 uur. Het eerste concert is al uitverkocht.

In het kasteel is een ruime opstelling gemaakt voor maximaal 40 personen. "Hiermee houden we rekening met de RIVM-maatregelen die gelden in verband met Covid-19."


Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kasteelconcert-presents of of stuur een mail naar info@jazz071.nl