Willem Stam, cello, Emlyn Stam, altviool en Rada Ovcharove, viool. | Foto Joris Jan Bos
Willem Stam, cello, Emlyn Stam, altviool en Rada Ovcharove, viool. | Foto Joris Jan Bos Foto: Joris Jan Bos

Ysaÿe Trio in De Paulus: strijktrio’s van Van Beethoven en Van Otterloo

muziek n De gebroeders Stam, geboren en getogen in Calgary, Canada en Rada Ovcharova uit de Bulgaarse hoofdstad Sofia, vormen het Ysaÿe Trio. Zij ontmoetten elkaar in de jaren 2000 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het Ysaÿe Trio vormt de kern van het New European Ensemble (NEuE), een internationaal geprezen formatie van wisselende bezetting die, gelet op haar verbeeldingskrachtig artistieke beleid, vanaf 2021 nog eens vier jaar mag rekenen op een substantiële investering van het Fonds voor de Podiumkunsten. Het NEuE, waarvan Emlyn Stam de artistiek leider is, is gevestigd in Den Haag.

Voor uitzending later dit jaar wordt ook de Zondagmatinee in De Paulus van 30 augustus opgenomen door de Concertzender.

Het Ysaÿe Trio – vernoemd naar de Belgische vioolvirtuoos, componist en dirigent Eugène Ysaÿe (1858–1931) – vertolkt 30 augustus in De Paulus twee strijktrio’s van Beethoven, dit natuurlijk in het kader van diens 250ste geboortejaar 2020.

Daarnaast het strijktrio van Willem van Otterloo. Immers, in Nederland is en wordt buitengewoon gecomponeerd, dit is wel vaker uit de programmering Muziekkamer Oegstgeest gebleken. Willem van Otterloo (1907–1978), aanvankelijk een voortreffelijke componist, was een internationaal gevierde dirigent, van 1949–1973 chef-dirigent van het Residentie Orkest.

Leg het oor lokaal te luister!

Kaarten uitsluitend online: muziekkamer-oegstgeest.org. Aan de zaal is geen kassa.


Het Ysaÿe Trio • Zondagmatinee in De Paulus • 30 augustus 16.00 uur • strijktrio’s van Ludwig van Beethoven en Willem van Otterloo


Later dit jaar wordt deze zondagmatinee van 30 augustus uitgezonden door de Concertzender


Willem Stam, cello, Emlyn Stam, altviool en Rada Ovcharove, viool. | Foto Joris Jan Bos