Afbeelding
Foto:

ZomerKunstWeek in Het KunstKasteel

kunst n In de week van 20 tot en met 24 juli vond de jaarlijkse ZomerKunstWeek plaats in Het KunstKasteel.

Hester Scheltens laat in deze week kinderen op een actieve manier kennis maken met beeldende kunst.

Op de laatste dag leerden de kinderen over het werk van modeontwerper Ronald van der Kemp die bijzondere mondmaskers ontwierp bij zijn creaties. Dit was het uitgangspunt voor wat zij zelf maakten. Op de foto’s zien we Isa, Catharina, Sieb, Thomas, Fosse en Saar met hun zelfgemaakte mondmaskers.

Meer foto’s zijn te vinden op www.kunstkasteel.com.


Diploma-zwemmen in coronatijd bij Zwem- en Polovereniging Vivax

zwemmen n Na weken van 'droogzwemmen' konden kinderen eindelijk weer het zwembad in springen om hun zwemvaardigheid te verbeteren.

Sinds 16 mei zijn de zwemlessen bij Vivax in fases opgestart. Een periode waarin alles anders was dan voor de coronacrisis. Zo mocht de zwemonderwijzer niet in het water en moesten kinderen thuis omkleden. Kinderen komen in een badjas naar het zwembad en dankzij de inzet van iedereen loopt het soepel en goed.

Zwemmen gebeurt op strenge voorschriften om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mogen de zwemmers niet douchen en geen gebruik maken van toiletten en kleedhokjes.


Diplomazwemmen

Zaterdag 18 juli mochten de kinderen eindelijk weer diploma-zwemmen in zwembad Poelmeer. Het hoogtepunt waar de kinderen en zwemonderwijzers samen naar toe werken.
De kinderen mochten - gelukkig nog net voor de zomer - afzwemmen voor diploma zwem-ABC, zwemvaardigheid 123, snorkelen, survival, plankspringen en waterpolo.


De organisatie was een beetje anders: corona-proof, met helaas veel minder familieleden als normaal. Diploma-zwemmen; altijd weer spannend voor de deelnemende jongens en meisjes. De kinderen die mochten afzwemmen waren samen met hun ouders naar het zwembad in Oegstgeest gekomen voor dit feestelijke gebeuren.

Onder leiding van Petra van Stijn en Loes Kandel werden zij beoordeeld op hun zwemvaardigheid. De kandidaten moesten onder andere door de hoepel heen zwemmen, de schoolslag, rugslag en nog veel meer baantjes (borstcrawl en rugcrawl) zwemmen. Niet alleen de vele meters die de kinderen maken is belangrijk; het moet ook van goede kwaliteit zijn; het gaat om de veiligheid van de kinderen. De zomer is immers ideaal om samen met kinderen te gaan zwemmen.


Feestelijk afzwemmen met veel diploma's

Geslaagd voor Diploma A: Tiga Stek, Winifred van Beek, Matylda Meyer, Jesse de Haan,Thijs Wichgers, Siem Buitenbos, Arjun Gangaram-Panday, Dieuwertje Verdouw en Joris Vlasblom.


Geslaagd voor Diploma B: Ysbrand van Konijnenburg, Vera Steenbergen, Matz Heemskerk, Emil Grootes, Victor Klaver, Elsa Ruyssenaers, Daan de Vries en Jet Roefs.


Geslaagd voor Diploma C: Anouk Mulder, Sophie Renault, Lizanne van Wageningen, Elise Kppelman, Vera van Grundeken, Julie van Ommen, Daan Slingerland en Steyn Derksen.


Geslaagd voor Diploma ZV1: Thomas Mulder, Nijnke Stokking, Lucas van ’t Hof en Dewi Heemskerk.
Geslaagd voor Diploma ZV2: Rijn van Voorst, Jolie van den Boer en Yaas van den Hoeven.

Geslaagd voor Diploma Plankspringen: Nynke Nijhuis,Sweder van der Gaag, Hidde Talsma en Tom Greyghton


Geslaagd voor Diploma Snorkelen:
Thomas Mulder, Josie GreefHorst en Iris Greefhorst


Geslaagd voor Diploma Survival: Nynke Stokking, Olle Talsma ,Rijk van Voorst en Thor Ariaans


Geslaagd voor Diploma Waterpolo: Zachary de Voogd, Danine Blufpand, Lars Blitterswijk, Diego van Veelen, Matilda Ricci, Pablo van Veelen en Elise Palndsoen

Geslaagd voor Brevet 1 kilometer zwemmen: Pablo van Veelen, Danine Blufpand, Lars Blitterswijk, Diego van Veelen en Tom Creyghton

Geslaagd voor Snelheidsdiploma: Elise Plandsoen


Zwem- en Polovereniging Vivax is nu heerlijk met vakantie en in september start er weer een nieuw seizoen.

De lessen worden dan ook weer gegeven op woensdag tussen 18.00 uur en 19.30 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 12.15 uur in zwembad Poelmeer. De tijd is afhankelijk van voor welk diploma er wordt gezwommen. Voor informatie over de wachtlijst kan men contact opnemen met wachtlijstvivax@gmail.com.

Bij zwem- en polovereniging Vivax worden kinderen opgeleid voor het diploma A, B en C door enthousiaste en gediplomeerde instructeurs. Er bestaat ook de mogelijkheid om na het behalen van het diploma C verder te gaan met zwemvaardigheid 1, 2, 3, en de keuze-onderdelen snorkelen, plankspringen, balvaardigheid en survival, waarbij onderscheid wordt gemaakt in drie niveaus. Daarna is de mogelijkheid om door te gaan met brevet zwemmen wat uit 5 onderdelen bestaat. Zwemvereniging Vivax is een erkende opleidings- en examen instituut volgens de N.R.Z. (Nationale Raad van Zwemdiploma’s). Voor meer informatie over deze diploma’s kan men contact opnemen via petravstijn@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding