Dorpscentrum houdt op 29 augustus Open Dag

ontmoeting n Op zaterdag 29 augustus zijn de inwoners van Oegstgeest van harte welkom bij de ‘Open Dag’ van Dorpscentrum Oegstgeest. Deze dag begint om 11.30 uur.

Tegelijkertijd zal de nieuwe ingang van het Dorpscentrum met een ludieke actie en muziek worden onthuld (zie elders in deze krant). Alle reden dus om tijdig aanwezig te zijn.


kennismaken

Daarna is er alle gelegenheid om kennis te maken met alle huurders van het Dorpscentrum en uitleg te krijgen over hun activiteiten. Inmiddels is er een veelzijdig aanbod van activiteiten die worden gehouden in het Dorpscentrum.


Er wacht deze dag een uitgebreid activiteitenprogramma.

Tussen 11.45 en 12.15 uur zullen het Jeugdsymfonieorkest, de Rabobank, de Stichting Evangelische Gemeente, de gymclub van Henriëtte Middelkoop, Yoga door Jeanette en seniorensoos Rendez-Vous van Pippi Blom aanwezig zijn.

Van 11.30 uur en 17.00 uur zijn er presentaties van Duurzame Maaltijd, Stichting Vrienden van het Dorpscentrum, SES Studiehuis door Stephan van der Putten en Lumen. Tevens zal de Prof. Dr. Leo Kannerschool zich presenteren.


Boekje Wouter de Jonge

Tijdens de open dag zal het nieuwste, zeer lezenswaardige boekje ‘Koper’ geschreven door uitvaartbegeleider Wouter de Jonge verkrijgbaar zijn. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het Dorpscentrum.


Tussen 12.15 en 12.30 uur geeft sociaal makelaar van de gemeente Oegstgeest, Sietske Steenbergen, een presentatie. Vanaf 12.30 uur wordt de open dag muzikaal worden opgeluisterd door jazzmuziek van het kwintet Rob Boxhoorn. Marijke Groenendaal en Jasper Engel verzorgen van 14.00 uur tot 15.00 uur een semi klassieke muziek.


Belangrijke momenten

Tussen 13.30 uur en 14.00 uur vinden enkele belangrijke momenten plaats. Het begint met de ondertekening van de Intentieverklaring tot samenwerken tussen Dorpscentrum en de Prof. Dr. Leo Kannerschool. Vervolgens vindt de bestuursoverdracht plaats. Pieter Hellinga zal zijn functie overdragen aan Joop Verdonk.


Vrienden van het Dorpscentrum

Zeker niet minder belangrijk is de presentatie van Tom Groot namens de Stichting Vrienden van het Dorpscentrum. Immers, die stichting levert een belangrijke jaarlijkse bijdrage om eigen activiteiten van het Dorpscentrum voor ons dorp mogelijk te maken.


Afterparty

Vanaf 16.00 uur is er een afterparty, die door het kwintet Rob Boxhoorn muzikaal wordt opgeluisterd.

Het belooft een hele leuke, interessante gezellige middag te worden. Het bestuur hoopt dat velen de weg naar deze Open Dag in Dorpscentrum Oegstgeest, gelegen aan de Lijtweg, zullen weten te vinden.