Vraag om onderzoek

integriteit n De Stichting Behoud Wilhelminapark en Geesten heeft de Commissaris van de Koning verzocht het integriteitsonderzoek betreffende de burgemeester van Oegstgeest, (over zijn rol in de vergunningsverlening bij het terras in Park Landskroon) uit te breiden met onderzoek naar de totstandkoming van de anterieure overeenkomst met de Oudendal Groep in gebied De Geesten.

De anterieure overeenkomst staat volgens hen haaks op een eerder raadsbesluit. De Stichting vreest dat met de ondertekening van de overeenkomst, door de burgemeester, de bestuurlijke integriteit geschonden is. De Stichting wil graag opheldering.


Overbruggings-bijdrage DO

marketing n Het subsidiecontract (Service Level Agreement) met de Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest (DO) loopt tot en met augustus 2020.

De gemeenteraad van Oegstgeest zal op 24 september een besluit nemen over de evaluatie van de activiteiten van DO en over een eventuele voortzetting van de subsidie. Om Dorpsmarketing de zekerheid te geven dat zij enkele projecten kan voortzetten en goed kan afronden, heeft het college besloten om de stichting een eenmalige overbruggingsbijdrage te verlenen van 25.000 euro voor de periode september tot en met december 2020.