Bewoners uiten ongenoegen over raad en college aan formateur Vincent Janssen

politiek n Afgelopen zaterdagavond heeft een aantal als bewoners van Oegstgeest met een vertegenwoordigende functie, een gesprek gehad met Vincent Janssen, de formateur belast met het formeren van een nieuw college.

"Wij hebben allen zelf direct te maken gehad met besluitvorming in de raad en college over: het ontwerpbestemmingsplan de Geesten, over de ontwikkelingen in Nieuw-Rhijngeest Zuid, en over het kunstgras-issue in Sportpark Overveer."


De bewoners hebben tegenover de formateur hun groot ongenoegen geuit over 'de manier waarop raad en college besluiten nemen'. "Een coalitieakkoord staat vol over participatie, betrokkenheid van inwoners, medezeggenschap als het gaat over inrichting van wijken etcetera. Doch als het erop aankomt, blijken het slechts holle woorden te zijn."

De gesprekspartners hebben de formateur gevraagd 'zich terdege rekenschap te geven van de grote onvrede', die volgens hen bij veel inwoners leeft. "Er behoeft niet alleen een grote reset in de communicatie tussen college en raad te geschieden, maar we vragen ook zo’n reset tussen het bestuur en de inwoners van Oegstgeest", aldus Eppo Heemsta (Nieuw-Rhijngeest Zuid), Gérardine Sep (Overveerpolder) en Joost Geluk (Stichting Behoud Wilhelminapark en Geesten).