Reserveren hoeft niet meer in H. Willibrordkerk

kerk n Op vrijdag 10 juli hebben de bisschoppen nieuwe regelingen verspreid over het vieren in de Katholieke Kerk in deze corona tijd.

Het goede nieuws is dat reserveren voor een viering niet meer hoeft. De maximale capaciteit van het kerkgebouw aan de Rhijngeesterstraatweg is met anderhalve meter minder dan honderd. Mensen hoeven zich alleen nog maar aan te melden bij de deur en na een gezondheidscheck mogen ze naar binnen. Dit is alles onder voorbehoud. Als er te veel mensen komen om de anderhalve meter te handhaven of als er een tweede golf corona komt, moet er weer met reserveringen worden gewerkt.


Nieuwe protocollen

De bisschoppen stellen dat een cantor of enkele zangers tijdens de Mis kunnen zingen mits

• er tussen elke zanger minimaal anderhalve meter afstand is, bij voorkeur niet achter elkaar, maar in een zigzag formatie;

• er een goede ventilatie is;

• er ten behoeve van eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD een presentielijst van de zangers wordt bijgehouden

• de richtlijnen van het RIVM voor koren en zangensembles en voor ventilatie strikt worden nageleefd.

Het crisisteam stelt voor om tijdens de vakantieperiode weer voorzichtig te beginnen om de koren met een gedeeltelijke bezetting tijdens de Mis te laten zingen. Elke kern van de Augustinus-parochie moet zelf kijken hoeveel zangers men kwijt kan volgens de regeling van het Bisdom. De beheercommissie is verantwoordelijk voor een goede ventilatie.

Wat betreft de repetities: Hier is geen maximum betreffende het aantal zangers. Wel dient men zich te houden aan de anderhalve meter afstand. De koffiepauze moet in een andere ruimte gehouden worden, dan waar gerepeteerd wordt. Er dient ook een presentielijst gemaakt te worden. Verder moet er de dag vóórdat men repeteert een mail gestuurd worden naar de leden of ze klachten hebben.


Lezing over overwaarde

lezing n 'De overwaarde van uw huis als extra aanvulling op het inkomen of pensioen' daarover gaat de lezing van Rob Bär op dinsdagmiddag 4 augustus in Dorpscentrum Oegstgeest.

"Heeft u heel uw leven hard gewerkt en netjes afgelost op de hypotheek? Dan is het nu tijd voor het grote genieten. Of toch niet? Als AOW’er valt u vaak terug in uw inkomen, zelfs met een aanvullend pensioen. En dat terwijl u juist nú leuke dingen wilt doen. Met uw hele gezin op pad of de (klein)kinderen financieel ondersteunen bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er mogelijkheden!"

Aanmelden via www.heplezingen.nl of 085 – 8000 120.