De Radius filmmiddag kan weer beginnen

film n De maandelijkse Radius filmmiddag gaat weer van start, natuurlijk met inachtneming van de regels in het Dorpscentrum. Na lange stilte is dit voor velen echt een feestje.

De organisatie krijgt de grote zaal en alle stoelen staan op vereiste afstand, met tafeltjes ertussen.

“Alleen is het ditmaal wel nodig dat u zich van tevoren opgeeft, zodat we weten hoeveel kijkers er komen”, laat de organisatie weten


De eerste middag is vrijdag 31 juli en begint op dezelfde tijd als de vorige zestien jaren gebeurde. (14.30 uuur en de zaal is eerder open.) De kosten zijn ook hetzelfde als voor coronacrisis: € 5,-

Telefonisch opgeven gaat via Radius: tel. 70 74 200, t/m maandag 27 juli.


ZomerKunstWeek in                 Het KunstKasteel

kunst n Het KunstKasteel organiseert van 20 tot- 24 juli 2020 de jaarlijkse ZomerKunstWeek: elke middag van 13.30 tot 17.30 uur. Deze week heeft tot doel jonge kinderen op een actieve manier in contact te brengen met beeldende kunst.

Elke middag leer je veel over het werk van kunstenaars. Je bekijkt foto's van hun werk, kruipt daarna "in de huid" van die kunstenaar en maakt een kunstwerk in die stijl. Niet namaken, maar maken. Dat wil zeggen: een kunstwerk alsof je bijvoorbeeld Picasso of Giacometti bent. Leren door kijken en doen, met ruimte voor eigen inbreng. Opvallend is, dat kinderen zelfs na jaren de namen en werken van die kunstenaars nog kennen en herkennen. Niet alleen staat dagelijks een andere kunstenaar centraal, ook de gekozen werkvorm varieert: maak je op de ene dag een schilderij, dan doe je de volgende dag iets anders: je boetseert of werkt met glas of hout.


expositie

Op vrijdagmiddag 24 juli vindt om 17.00 de feestelijke opening plaats van de expositie van alle in deze week gemaakte kunstwerken. Iedereen is daar voor van harte welkom.


De ZomerKunstWeek is voor kinderen vanaf 6 jaar. Naar keuze kiest men voor deelname voor een middag, meerdere middagen of de gehele week. Voor deelname en kosten zie website www.Kunstkasteel.com.

Opgave via Hester Scheltens: 06-23521164 of info@kunstkasteel.com. Het KunstKasteel is gelegen achter het Huis Ampijoloe, Rhijngeesterstraatweg 191, Oegstgeest.