Bij goed weer kan er bij de Klinkenbergerplas op het terras, na reservering, worden plaatsgenomen. | Foto Willemien Timmers
Bij goed weer kan er bij de Klinkenbergerplas op het terras, na reservering, worden plaatsgenomen. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Genieten in eigen dorp op terras aan het water

zomer n Sinds begin deze maand kan er in Park Landskroon en bij de Klinkenbergerplas op een groot terras genoten worden van de zon, de mooie omgeving en een lekker hapje met een drankje.

Velen hebben inmiddels de terrassen bezocht die, bij gebrek aan een buitenlandse reis in deze coronatijd, heerlijk aan een plekje in een ander land doen denken. Op deze manier kunnen mensen uit Oegstgeest en omstreken coronaproof ‘Lekker weg in eigen land’, zoals de website omschrijft.

Het was nog even onzeker of het terras in Landskroon bij (Corpus) wel open mocht. Omwonenden stapten naar de rechter omdat zij vonden dat de gemeente de omgevingsvergunning voor een ‘anderhalve meter terras’ in het park nooit had mogen verlenen, omdat het strijdig zou zijn met het bestemmingsplan. De rechter bepaalde dat het terras wel open mocht. Wel wordt er in opdracht van de gemeenteraad onderzoek gedaan naar de integriteit van burgemeester Emile Jaensch. Hij werd door omwonenden beschuldigd van ‘vooringenomenheid’ bij het terrasbesluit voor Park Landskroon. De rechter oordeelde al dat hiervan geen sprake was, maar de raad gaat toch extra onderzoek laten doen (zie pag. 7).


Eind juli wordt terras in Park Landskroon ontmanteld. Het verhuist dan, als alle vergunningen rond zijn, voor de volle maand augustus naar het Irispark. (WT)