Werk van Cobi Vink-Stephan is te zien in de bibliotheek.
Werk van Cobi Vink-Stephan is te zien in de bibliotheek. Foto:

Expositie in de bieb

bewonderen n In de maanden juli, augustus en september is er weer veel bijzonders te zien in de bibliotheek van Oegstgeest. Elsa ten Hove en Coby Vink exposeren.

Elsa ten Hove

Van jongs af aan heeft Elsa ten Hove geleerd te genieten van de gewone, kleine dingen in het dagelijks leven. Zij weet als geen ander dat wie goed kijkt, zelfs in de eigen omgeving iedere dag iets bijzonders ervaart. Elsa kan gefascineerd raken door een mooie boom of een paar huisjes, maar meer nog dan dat, kan zij genieten van de rust, eenvoud en harmonie van het landschap in haar omgeving. Door te spelen met kleur, vorm en perspectief brengt zij op een geabstraheerde, frisse en vrolijke wijze, met acrylverf op doek de schoonheid van het Hollands landschap op de toeschouwer over.


Cobi Vink-Stephan

Het atelier ‘Vuur en Glas’ van Cobi Vink-Stephan is gesitueerd in Oegstgeest. Werken met glas is al jaren haar passie want spelen met al die prachtige kleuren in transparant of ondoorzichtig glas vindt ze fascinerend. Het blijft verrassend wat er de volgende morgen uit de oven komt.

Er zijn verschillende soorten glas. Cobi werkt graag met Effetre dat uit de glasfabrieken van Murano nabij Venetië komt.

Er zijn kunstenaars die alleen kralen maken en deze als eenling of setje verkopen en er zijn kunstenaars die van gekochte kralen een sieraad maken. In Cobi zit zowel een kralen maker als een sieraden maker. Dat betekent dat ze soms 'voor het vaderland weg' mooie kralen maakt en soms een ontwerp tekent en daar de kralen voor maakt.

De kettingen, armbanden, broches, oorbellen en andere objecten verkoopt ze voor een goed doel. Dat is nu het Cultuurfonds de Paulus in Oegstgeest.

In haar atelier is iedereen van harte welkom na het sturen van een mailtje naar info@vuurenglas.nl.

Afbeelding