Op de laatste openingsdag werd het Superrr-personeel in de bloemetjes gezet door wijkbewoners.
Op de laatste openingsdag werd het Superrr-personeel in de bloemetjes gezet door wijkbewoners. Foto:

Wethouder gaat praten in Poelgeest

politiek n Wethouder Nieuwenhuis gaat praten met zowel de sportschoolhouder in de wijk Poelgeest als de buurtbewoners. Hij doet dit naar aanleiding van een oproep door de gemeenteraadsleden.

Vorig jaar is het pand van de sociale supermarkt Superrr verkocht aan de sportschoolhouder en dit zorgde voor onrust in de buurt. Buurtbewoners hebben zich ingezet om na het vertrek van de Superrr een supermarkt in het pand terug te krijgen en vorige week werd hiertoe aan de gemeente Oegstgeest een petitie aangeboden. Maar de verschillende partijen in de wijk maken over en weer verwijten naar elkaar.

VVD, CDA en Hart voor Oegstgeest riepen de wethouder, die zelf in Poelgeest woont, op om met zowel de eigenaar van de sportschool als met omwonenden te praten, in de hoop, dat er bruggen gebouwd kunnen worden en de wijk in wat rustiger vaarwater kan komen. Nieuwenhuis liet weten: “Ik heb met bewoners gesproken en met de vertegenwoordiger van de sportclub. We gaan proberen om bewoners en de sportclub samen te krijgen en een weg naar een oplossing te vinden.”

De Superrr heeft, tot verdriet van de wijk, inmiddels op zaterdag 4 juli de deuren gesloten omdat het moederbedrijf de stekker uit alle vestigingen trok. Andere Superrrs in Nederland werden overgenomen, maar bij de supermarkt in Oegstgeest is dat niet gelukt. De wijk hoopt nu dat de verhuurder, de eigenaar van de sportschool, toch nog een partij vindt die een supermarkt wil vestigen in Poelgeest. Volgens wijkbewoners zijn er kandidaten geweest, die afgewezen werden. Hierover gaat wethouder Nieuwenhuis praten.

| Archieffoto Willemien Timmers