Lopende kraan

brandweer n In de nacht van 4 op 5 juli werd op zondagmorgen 5 juli rond half één 's nachts bij de brandweer is een waterlekkage gemeld aan de De Kempenaerstraat.

Bij een bakkerij kwam veel water onder de deur door de straat op. Na het openen van de deur ging de brandweer op onderzoek uit. Een kraan met elektronische sensor bleek spontaan te zijn gaan lopen. Omdat het riool niet goed doorliep, liep de zaak onder water.

De brandweer kon na het uitschakelen van de kraan het meeste water met een trekker uit de winkel wegkrijgen.


Poelmeer ontruimd na gaslek

brandweer n Zwembad Poelmeer is zondagmorgen ontruimd nadat een gaslek was ontstaan.

Zo'n veertig bezoekers en medewerkers moest het gebouw verlaten. De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie.

De gaslekkage bleek voor de meter van het zwembad te zitten. Netbeheerder Liander moest ter plaatse komen om het gaslek te dichtten. Poelmeer bleef de rest van de dag gesloten. Geplande kinderfeestjes konden niet doorgaan.


Drugswinkel in scooter

politie n Zondagmiddag zagen agenten een scooter rijden door Oegstgeest die opviel door zijn snelheid.

De politieagenten stopten de bestuurder en controleerden de scooter. Tijdens de controle roken zij een sterke wietlucht.

In de buddy bleek de bestuurder een sok vol drugs te hebben liggen. LSD, XTC, cocaïne en hasj behoorden tot het assortiment. De 17-jarige jongen uit Voorhout is aangehouden.


Verlenging convenant Expat Centre Leiden

politiek n Het Expat Centre Leiden is één van de succesvolle projecten van de Leidse regio. Oegstgeest is partner in dit project. Voor Oegstgeest is de dienstverlening aan expats belangrijk omdat in het dorp veel expats wonen.

Bedrijven vestigen zich daar, waar het talent zich bevindt. De Leidse regio profileert zich als een internationale kennisregio. Het Expat Centre geeft op praktische wijze invulling aan het verbeteren van het internationale vestigingsklimaat. De partners in het Expat Centre (gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen) willen de samenwerking voortzetten. Het college van B en W van Oegstgeest heeft besloten om het convenant met de partners van het Expat Centre Leiden te verlengen tot januari 2022.