Een enthousiaste Thijs de Kleer, directeur Biopartner, sprak de aanwezigen toe.
Een enthousiaste Thijs de Kleer, directeur Biopartner, sprak de aanwezigen toe. "De stalen structuur van het Gorlaeus, is gebruikt als basis voor dit nieuwe gebouw. "| Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Biopartner 5 gebouw bereikt hoogste punt

bouwen n Op donderdag 2 juli ging bij het Biopartner 5 gebouw, tussen Corpus en de Rijn, de vlag uit om te vieren dat het hoogste punt was bereikt.

Het is de ambitie dat Biopartner 5 het eerste energieneutrale laboratoriumgebouw van Nederland wordt, met zoveel mogelijk circulaire ingrediƫnten. Zo heeft het staal dat afkomstig is uit het recent gesloopte Gorlaeus-laboratorium, een tweede leven gekregen in Biopartner 5. Een enthousiaste Thijs de Kleer, directeur Biopartner, sprak de aanwezigen toe. "De stalen structuur van het Gorlaeus, is gebruikt als basis voor dit nieuwe gebouw. Het natuursteen in de toiletten is afkomstig uit het Openbaar Ministerie van Haarlem. Daarnaast komt de bestrating van het binnenplein van de Leidse Garenmarkt." Hij liet weten trots te zijn op de samenwerking met allerlei bevlogen partijen. "We willen een circulair voorbeeld zijn." (WT)