Het terras in Park Landskroon gaat op 4 juli van start. | Foto Willemien Timmers
Het terras in Park Landskroon gaat op 4 juli van start. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Volop nieuwe terrassen

politiek n De verworven vrijheden in deze coronatijd kunnen weer gevierd worden met een biertje op het terras. Zeker in Oegstgeest, waar veel vergunningen zijn afgegeven voor nieuwe terrassen.

Gemeenteraadslid Vellema (D66) stelde hier donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen over aan burgemeester Emile Jaensch. “We hebben kunnen lezen dat de vergunning voor een anderhalve meter terras in Park Landskroon is afgegeven. Op zaterdag 4 juli om 12.00 uur gaat dit open. Hoe zal hier mee omgegaan worden; bijvoorbeeld met de zorg van de omwonenden, en ook in deze corona-tijd?”
Burgemeester Jaensch gaf aan over het terras Park Landskroon: “Er is een afweging gemaakt. Het gemiddelde geluidsniveau zal niet leiden tot een meetbare wijziging door het terras. De positie van het terras is ook gewijzigd naar aanleiding van vragen van omwonenden. Mensen moeten het terras voor hun aanwezigheid reserveren. De vergunningaanvrager moet voldoen aan 80 verordeningen.’”Over de naleving van de coronaregels: “De boa’s zullen de eerste tijd vaker kijken om te zien of de afspraken worden nageleefd. Zo niet, dan wordt er gehandhaafd. Ook de wijkagent komt er regelmatig langs.”

De vergunning voor de Klinkenbergerplas is goedgekeurd door het gemeentebestuur en zowel een terrasvergunning als een standplaats/horecavergunning is verleend. Het nieuwe horecaterras opent daar op vrijdagavond 3 juli, het terras bij Park Landskroon gaat op 4 juli van start en het terras bij Irispark naar verwachting enkele weken later.