Afbeelding
Foto:

Handtekeningen voor behoud supermarkt in de wijk Poelgeest

petitie n "Zoals u weet, is er veel te doen over het vertrek van de Superrr uit Poelgeest. Wij stellen het enorm op prijs dat u de handtekeningen van de petitie 'Behoud een supermarkt in Poelgeest' in ontvangst wilt nemen", spraken Marese Peters, Sense Jan van der Molen en Joachim Duijndam namens de steungroep 'Behoud een supermarkt in Poelgeest' afgelopen dinsdag tegen burgemeester Emile Jaensch.

Hij kreeg bijna 1000 handtekeningen overhandigd. "Dat betekent dat er een zwaargevoelde behoefte is aan een supermarkt in onze wijk."

De Poelgeest-bewoners vragen onder andere aan de gemeente of er meer duidelijkheid kan komen over hoe de verkoop in 2019 van het pand Clusiushof 4 door de stichting MeerWonen aan Jenergy BV is verlopen. "Wij willen graag weten of deze verkoop destijds is gemeld bij de Autoriteit Woningcorporaties, en welke rol de gemeente bij die verkoop heeft gespeeld."


Daarnaast willen zij meer duidelijkheid over het bestemmingsplan dat voor Clusiushof 4 geldt. "Wij zien dat het bestemmingsplan geen ruimte laat voor een uitbreiding van de sportschool. Maar Jenergy BV is ervan overtuigd dat zij toestemming heeft van de gemeente."


Mocht er alsnog een aanvraag komen voor wijziging van het bestemmingsplan zodat de sportschool kan uitbreiden, dan doet de steungroep een dringend beroep op het gemeentebestuur om die toestemming niet te verlenen. "Dit is namelijk cruciaal voor het behouden van een winkelfunctie voor de wijk."


Ook hoopt de groep dat de gemeente een bemiddelingstraject kan initiƫren tussen alle betrokken partijen, in elk geval Jenergy, gemeente Oegstgeest en buurtbewoners. "Wij hopen dat dit alsnog leidt tot de komst van een supermarkt."