Afbeelding
Foto:

Vers van de maand

Morgen komt alles goed

Adem in, adem uit

morgen komt het goed

dan is er tijd om de pruimen te plukken

de foto’s te maken

en te kijken

naar hoe het buurmeisje oefent

en van haar fiets valt

morgen, adem in

zal de zon weer je lippen raken

ruik je de frisse lentewind

adem uit

groeit het gras voor onze voeten

blijft het eten nog lang goed

sluit de deur en kom naar buiten

in een roodverlichte gloed

morgen, komt alles goed


Wat werkelijk bijzonder is, kom je meestal toevallig tegen. Zo ook dit gedicht van Tim Maan uit de bundel “Natuurlijk” ( 2013, de bundeling van testen van de vierde Hillegomse gedichtenwedstrijd).

Ik ken de dichter niet, maar ik haal opgewekt adem, wanneer ik lees dat het morgen goed komt, als je naar buiten gaat en goed om je heen kijkt , de zon voelt, de wind ruikt, vertrouwt op de pruimenpluk.

Sommige verzen kan je op muziek zetten en meezingen. In dit geval moet het zachter: je neuriet het voorzichtig mee in een tijd die tegen is. Sluit de deur maar, ga naar buiten,

kijk, ruik, voel.

Wanneer je het nu niet doet, komt het er misschien niet meer van.

Ronald da Costa


Expositie in de bieb

kunst n In de maanden juli, augustus en september is er weer een bijzondere expositie in de bibliotheek van Oegstgeest te bewonderen.

Elsa ten Hove kan gefascineerd raken door een mooie boom of een paar huisjes, maar meer nog dan dat, kan zij genieten van de rust, eenvoud en harmonie van het landschap in haar omgeving. Door te spelen met kleur, vorm en perspectief brengt zij op een geabstraheerde, frisse en vrolijke wijze, met acrylverf op doek de schoonheid van het Hollands landschap op de toeschouwer over.

Elsa volgde diverse opleidingen en cursussen o.a. Kunstacademie Arnhem, Centrum Beeldende Kunst Leiden, De Nieuwe Kunstschool Oegstgeest.

Het atelier ‘Vuur en Glas’ van Cobi Vink-Stephan is gesitueerd in Oegstgeest. Werken met glas is al jaren haar passie want spelen met al die prachtige kleuren in transparant of ondoorzichtig glas vindt ze fascinerend. Het blijft verrassend wat er de volgende morgen uit de oven komt.

In Cobi zit zowel een kralen maker als een sieraden maker. Dat betekent dat ze soms 'voor het vaderland weg' mooie kralen maakt en soms een ontwerp tekent en daar de kralen voor maakt.

De kettingen, armbanden, broches, oorbellen en andere objecten verkoopt ze voor een goed doel. Dat is nu het Cultuurfonds de Paulus in Oegstgeest.