Afbeelding
Foto:

Dansen mag weer

dansen n Na 3,5 maand in de wachtkamer gaat Balletstudio Giselle in Oegstgeest vanaf 1 juli tot aan de zomervakantie werken aan leuke choreografie met haar leerlingen.

De leerlingen gaan dansen in en rond hoepels. Deze hoepels vertegenwoordigen de kleine ruimte waarin de leerlingen en de docenten afgelopen maanden in hebben getraind. In de periode thuis heeft juf Giselle online via filmpjes contact gehouden met haar leerlingen en opdrachten gegeven. Dat was niet makkelijk na ruim veertig jaar ballet-onderwijs en ondernemen.


Er is bij Giselle nu zelfs plek in een nieuwe klas. Op woensdag 1 juli om 14.00 uur. Nieuwe ballerina’s kunnen zich melden voor proeflessen.

Ook de bestaande lessen starten weer na 1 juli. "Ik ben dankbaar dat ik weer mag starten. Want een dag niet gedanst, is een dag niet geleefd! Fijn voor de kinderen uit Oegstgeest dat er weer weer gedanst kan worden. Nieuw talent kan zich melden!"


Online lezing Rome

lezing n Helaas gaan vele geplande reizen naar onder andere Italië niet door deze zomer. Met de online lezing Rome | het Pantheon en de Tempel van Venus en Roma – de geheime naam van Rome waan je je toch even in deze eeuwenoude omgeving.

Op 30 juni van 20.00 - 22.00 uur neemt architect Andrea Maddalena je mee naar het oude Rome en de twee bekendste gebouwen van deze oude stad. Het Pantheon en de Tempel van?Venus en Roma. Laat je inspireren door het verrassende verhaal achter deze door keizer Hadrianus ontworpen prachtwerken.
Een bijzonder onderzoek stelt ons in staat om uit te vinden hoe deze twee monumenten in hun essentie nauw verbonden met elkaar zijn, en om een boeiende visie te krijgen op de oorsprong van Rome.? ?


Andrea Maddalena is een Italiaanse architect, deskundige in Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, symboliek en antropologie. Bovendien is hij docent Italiaanse taal, musicus, componist en oprichter van verschillende muziekprojecten.


Datum: 30 juni • Tijd: 20.00 - 22.00 uur • Locatie: Online • Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit • Kosten: €9,00