Afbeelding
Foto:

Wereldwinkel

fairtrade n ‘De fairtrade organisatie 'Sjaal met een verhaal' importeerde voor onder andere de Wereldwinkel bloemrijke, 100 procent katoenen langwerpige sjaals in diverse kleurcombinaties.

Deze zijn fraai te combineren met gevlochten strand/zonnehoeden in diverse kleuren afkomstig van het grote eiland Madagascar voor de Afrikaanse Oostkust.

Daarnaast heeft de Wereldwinkel in Winkelcentrum Lange Voort nieuw aanbod uit Zuid-Afrika: boodschappentassen gemaakt van gerecyclede plastic flessen met leuke Afrikaanse prints en van de organisatie Porcupine Ceramics diverse keramieken beeldjes. Ook zijn de mooie beelden, gehouwen uit de steensoorten serpentijn en springsteen uit Zimbabwe, aangevuld.

De openingstijden van de Wereldwinkel zijn herzien: in juni is de wereldwinkel geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, per 1 juli ook op donderdag.


Jaap Scholten in tuin van Dorpscentrum

Lezing n Op donderdag 2 juli om 19.30 uur vertelt Jaap Scholten over zijn nieuwe indrukwekkende roman 'Suikerbastaard' in de tuin van het Dorpscentrum van Oegstgeest, Lijtweg 9.

Deze lezing was eerder aangekondigd voor 17 juni maar kon toen niet doorgaan omdat Jaap Scholten ziek was.

Kaarten a € 10.00 te koop in de winkel of reserveren via info@rijnlandseboekhandel.nl of 071-5172271

Natuurlijk zorgen de organisatoren ervoor dat de lezing volledig coronaproof is zodat iedereen ontspannen kan genieten van dit prachtige verhaal en de rasverteller Jaap Scholten.


Suikerbastaard is gebaseerd op de nauwelijks bekende geschiedenis van een immense Hollandse onderneming in de binnenlanden van Ethiopië en raakt aan de ingewikkelde verhouding tussen Europa en Afrika, tussen zwart en wit, de dominante positie die Nederland vijftig jaar geleden in Ethiopië innam en die nu door China is overgenomen, de teloorgang van Nederlands grootindustrie, de onmogelijkheid van behoud van onschuld. Een hoogsteigen en hybride roman, waarbij Scholten op geraffineerde wijze speelt met de grenzen tussen feit en fictie.