Brug duurder

verkeer n Oegstgeest moet extra bijdragen aan de 'brug Poelgeest', die over de Haarlemmertrekvaart komt te liggen.

Door stijging van de plankosten en de geraamde bouwkosten zijn de kosten voor de brug opgelopen van 5,1 miljoen naar 5,7 miljoen euro. Van deze extra kosten betaalt Leiden vijf ton, Oegstgeest 105.000 euro.

De brug over de Haarlemmertrekvaart wordt in 2021 aangelegd.


Politie zoekt informatie over naaktfietser

politie n De Oegstgeester wijkagenten zijn op zoek naar een naaktfietser. De afgelopen twee weekenden ontvingen de agenten drie meldingen van een naakte man die fietsend werd gezien.

Op zondag 14 en zondag 21 juni zagen getuigen de naakte man heel vroeg fietsen over de Terweeweg en de Rhijngeesterstraatweg. Op 21 juni meldde een getuige dat een naakte man rond 01.00 uur op het Apolloplein uit de bosjes kwam lopen en rond 3.45 uur meldde een ander dat een man naakt fietste op de Nassaulaan. De politie vermoedt dat het steeds om dezelfde man gaat.

Schennis der openbare eerbaarheid, zoals het officieel heet wanneer je je naakt op de openbare begeeft, is strafbaar en daarom zijn agenten een onderzoek gestart naar de identiteit van de man. "Omdat het signalement in alle drie de gevallen grotendeels hetzelfde is, houden wij er rekening mee dat het gaat om dezelfde man: een blanke man van 45 à 50 jaar oud met een gezet postuur en een buikje. In twee gevallen droeg hij een donkerkleurige pet, in één geval is zeker dat hij op een zwarte opoe fiets reed."

De politie gaat extra opletten. Tips en beeldmateriaal zijn welkom. 0900-8844


Snelheidscontrole

politie n Vorige week donderdag controleerde de politie op snelheid in de President Kennedylaan.

De meeste automobilisten hielden zich aan de maximumsnelheid. Er waren twee automobilisten en één motorrijder die boven de toegestane snelheid uitkwamen. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/h. De drie bestuurders hebben een bekeuring gekregen.