Afbeelding
Foto:

Superrr Poelgeest: Bewonersactie en petitie

boodschappen n De steungroep 'Behoud een supermarkt in Poelgeest' is een handtekeningenactie gestart om zo een poging te doen een supermarkt voor de wijk te behouden.

De huidige supermarkt, de Superrr, zal, als er door de eigenaresse van het pand, sportschoolhoudster Jenny Gaidoukevitch, geen opvolger gevonden wordt, op 4 juli voor het laatst open zijn.


De steungroep benadrukt de belangrijke (sociale) rol van de winkel in de wijk, en betreurt het dat volgens hen meerdere opvolg-kandidaten door Gaidoukevitch afgewezen zijn. De tijd dringt immers. De petitie, die het belang van een supermarkt in de wijk onderstreept ('Zonder supermarkt is Poelgeest slechter af!'), is inmiddels door bijna 800 mensen getekend.

“Wij bieden alle digitale handtekeningen aan wethouder Nieuwenhuis aan, om hem te laten zien dat de inwoners van Poelgeest een supermarkt willen behouden, én om de gemeente ertoe te bewegen het bestemmingsplan te handhaven”, schrijven zij op hun website www.supermarkt-poelgeest.nl. Zij bedoelen hiermee dat ze hopen dat de naastgelegen sportschool niet zodanig zal of kan uitbreiden, dat een supermarktondernemer geen brood meer in de te huren ruimte ziet.


Jenny Gaidoukevitch benadrukt op Facebook ‘de ruimte graag te willen verhuren aan een supermarkt of een andere winkel’. “Ik ben erg blij om te kunnen vertellen dat er meerdere geïnteresseerde huurkandidaten zijn waarmee gesprekken zullen volgen.”


Wordt vervolgd.