KunstWeek

kunst n In de eerste week van de zomervakantie (20 tot en met 24 juli) van 13.30 tot 17.30 uur vindt weer de ZomerKunstWeek plaats in Het KunstKasteel.

Leiding is in handen van Hester Scheltens. Elke dag staat één kunstenaar centraal.

Kinderen vanaf 6 jaar leren door kijken en doen over zijn werk. Kijken naar foto’s van de kunstwerken; doen door ‘in de huid te kruipen’ en een kunstwerk in die stijl te maken. Maken. Niet na-maken.

Het zijn dynamische middagen waar ook veel ruimte is voor eigen werkstukken maken, spelen en gezellig met elkaar pauze houden. "Elke middag is een afgerond geheel: je kunt je kind dus ook voor slechts één of enkele middagen opgeven. Op vrijdagmiddag sluiten we af met een door de kinderen zelf ingerichte expositie. Alle ouders en andere belangstellenden zijn hiervoor welkom", aldus Hester.

Voor alle informatie kijk je op www.kunstkasteel.com en klik je op zomerkunstweek. Daar vind je ook het opgave-formulier.


Senioren Computercafé pakt draad op

computers n Na een lange periode van afwezigheid en onmogelijkheid door het coronavirus gaat het Senioren Computercafé van Radius Oegstgeest eindelijk weer op aangepaste wijze van start.

"De afgelopen maanden konden wij ouderen in Oegstgeest en omgeving niet helpen met hun grotere of kleinere problemen met PC, laptop, smartphone of laptop. Daar komt met ingang van vandaag verandering in!" aldus een enthousiaste woordvoerder.

Als start biedt men de mogelijkheid om gedurende de originele openingstijden telefonisch of via e-mail ondersteuning te geven. De openstellingstijden zijn op dinsdagen en vrijdagen van 13.45 tot 15.45 uur.

Telefonisch is het Senioren Computercafé te bereiken onder het nummer 06-32149646. "Een van onze vrijwilligers zal u dan proberen u op afstand te helpen met uw vraag of probleem. Buiten de openstellingstijden kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen naar post@scc-oegstgeest.nl. U wordt dan teruggebeld door een van onze vrijwilligers tijdens onze openstellingstijden en proberen wij u op afstand van dienst te zijn."

In het Computercafé kunnen alle mensen terecht, ook als zij nog niet zoveel van computers of internet afweten, er staan vrijwilligers klaar om hen daarbij (vooralsnog telefonisch) te helpen. Buiten de openstellingstijden organiseert het Computercafé als leercentrum van Seniorweb bovendien nog workshops en cursussen. Die staan nog wel even in de wacht.

"Zodra de regels verder versoepeld worden zijn we er klaar voor om u ook weer fysiek te woord te staan en te helpen en cursussen kunnen dan weer worden gegeven.

Het protocol daarvoor is klaar; wachten is op toestemming door versoepeling van de regels door de regering en de gemeente Oegstgeest."