Ontwerp een voedselbos voor de toekomst

paulus n Sinds 2017 groeit er een voedselbos aan de rand van de Merenwijk in Leiden. Buurtbewoners verbouwen daar samen groenten, fruit en noten door met de natuur mee te bewegen.

Het is een bos voor de toekomst, vol met eetbare planten, struiken en bomen. Een eetbaar ecosysteem waar ook vele insecten, vogels en zoogdieren leven. Een voedselbos kan ook op kleine schaal worden toegepast, zoals in je tuin of het grasveldje om de hoek. Wil je ook zelf voedsel verbouwen en een stukje natuur herstellen voor volgende generaties? En wil je weten hoe je een voedselbos ontwerpt? Tim Seegers, oprichter van voedselbos Okkerheide in Leiden, geeft zaterdagmiddag 4 juli een voedselbos workshop in Oegstgeest.

Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.

Datum: zaterdag 4 juli.

Tijd: 15.00 – 17.00 uur; inloop vanaf 14.45 uur.

Meer informatie en aanmelden: timseegers@gmail.com.


Seniorensoos Rendez Vous in Dorpscentrum Oegstgeest

ontmoeting n Seniorensoos Rendez Vous draait weer in Dorpscentrum Oegstgeest. Deze keer is er een gezellige Hollandse Middag op zondag 19 juli van 14.15 uur tot 16.30 uur.

Aanmelding is noodzakelijk in verband met het coronaprotocol!

De eigen bijdrage is €3,50. Hiervoor krijgt men onder andere twee pannenkoeken. De middag wordt muzikaal omlijst door Ria op accordeon en zang van Jos met Nederlandstalig repertoire van toen.

Aanmelden kan nu al via wabl@casema.nl of j.p.c.grandia@casema.nl.. Gastvrouwen zijn Pippy Blom en Jenny Grandia, beiden vrijwilligers bij het Dorpscentrum.


LZLO wordt vereniging

ALV n Onlangs is Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest via de notaris gewijzigd van Cooperatie naar een Vereniging.

Dit betekent onder meer dat het bestuur minimaal eenmaal per jaar een Algemene Ledenvergadering (ALV) organiseert. De eerste ALV zal plaatsvinden op 12 september 2020, om 14.00 uur in het Dorpscentrum. Het bestuur zal een toelichting geven op de toekomstplannen van LZLO, en er zal financiële verantwoording worden afgelegd.


Meer informatie over het programma en de borrel na afloop volgt.