Blij met herstart cursussen

evenementen n Vooralsnog kunnen de cursussen K3-dans, Streetdance, Voice4Kids, Djembé en Percussie, de Musicalcursus, Toneel Spelen en Kinderyoga bij de Stichting Evenementen in Dorpscentrum Oegstgeest weer van start gaan.

Gezien de vele positieve reacties van kinderen en ouders naar aanleiding van de herstart van de cursussen voorziet de actieve Oegstgeester vrijwilligersorganisatie duidelijk in een behoefte. Een van de vele reacties: “Mijn dochter stond te springen in de kamer toen ze hoorde dat haar lesjes weer door konden gaan”.
Goed nieuws dus voor tientallen kinderen die reikhalzend hebben uitgekeken naar dit moment.
Maar ook de docenten Eline, Susanne, Pim, Misha en Jeannette hopen natuurlijk dat juist nu de kinderen blijven komen. Zij hebben de afgelopen tijd veel hinder ondervonden van de “intelligente lock-down” en staan weer te popelen om zich voor de Oegstgeester jeugd in te kunnen zetten.
Een aantal cursussen gaat deze week van start en andere cursussen kunnen bij voldoende belangstelling begin juni beginnen. Aanmelden voor K3-dansen, Voice4Kids, Djembé & Percussie, Toneel Spelen en Kinderyoga is op dit moment mogelijk.


Corona-maatregelen

Natuurlijk wordt er extra rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen, docenten en vrijwilligers.
Zo is er een protocol gemaakt om het brengen en halen van kinderen op veilige wijze te laten verlopen: Kinderen komen het Dorpscentrum binnen via de hoofdingang en vertrekken via de zijingang. Net als bij basisscholen blijven ouders zoveel mogelijk buiten; alleen bij jonge kinderen is het mogelijk om de kinderen binnen te brengen. In het Dorpscentrum is een aangepaste routing aangebracht en uiteraard is hier veel extra aandacht voor hygiëne. De anderhalve-meter-regel tussen kinderen en docenten/vrijwilligers zal vanzelfsprekend ook hier van kracht zijn. Om niets aan het toeval over te laten zijn de getroffen maatregelen voor de start van de cursussen nogmaals voorgelegd aan een aantal deskundigen van de gemeente Oegstgeest.

Vanzelfsprekend wil de Stichting Evenementen ook na de zomervakantie doorgaan met het realiseren van een breed cursussenaanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op dit moment is er overleg met docenten en diverse instanties om ook voor de toekomst een breed-toegankelijk en verantwoord cursussen- en activiteitenaanbod voor de Oegstgeester jeugd te kunnen realiseren. Wellicht dat de inschrijving voor veel cursussen al voor de zomervakantie van start kan gaan.


Aanmelden

Bij een aantal cursussen die vanaf volgende week weer van start gaan, is aanmelden nog mogelijk, maar voor de meeste cursussen geldt dat alleen de inmiddels aangemelde kinderen mee kunnen doen.
Kijk voor meer informatie over het meest actuele cursussenaanbod en de beschikbaarheid van plaatsen op de website van de Stichting Evenementen: www.st-evenementen.nl. Nog vragen of opmerkingen? Bel gerust: 071-5171540 of 06-51314013.