Vervolg van de voorpagina

Gebiedsvisie Endegeest


Hart voor Oegstgeest vond de visie niet rijp voor besluitvorming. “Ik zie vooral de wensen van kasteeleigenaar Oudendal, de gemeente Leiden en het Bio Science Park terug”, aldus Frits van Dissel.

Eelke van den Ouweelen (Lokaal Oegstgeest) was het daarmee eens en zegde zelfs het vertrouwen in wethouder Glasbeek op. Zijn conclusie: “De gebiedsvisie is heel rommelig tot stand gekomen. De visie krijgt een dikke onvoldoende voor procedure en inhoud.”


Openbaar
Stichting Wilhelminapark en Geesten, die zo’n vierhonderd omwonenden vertegenwoordigt, vindt dat de gemeente niet serieus naar hen luistert. De Stichting wil graag inzicht krijgen in de totstandkoming van de visie en probeert met behulp van de Wet Openbaarheid Bestuur een serie documenten boven tafel te krijgen. Zij hebben daarvoor een advocaat in de arm genomen.


Verantwoordelijk wethouder Peter Glasbeek stond donderdag onder meer stil bij de wens om de functie van het kasteel, mocht het niet lukken om het als horeca- of congresgelegenheid uit te baten, in de toekomst te wijziging in wonen. “Het kasteel is het icoon van het gebied, maar het is ook lastig om er iets goeds en moois van te maken. Daarom houden we die optie achter de hand.”


Een oproep van omwonenden en sommige raadsleden om meer tijd te nemen voor de besluitvorming, vond geen gehoor. “We hebben een wettelijke verplichting om binnen een jaar een nieuw bestemmingsplan ter inzage te leggen”, aldus Glasbeek.

Over woningbouw achter het gemeentehuis (Overgeest) wordt pas later dit jaar gesproken. Ook over de toekomst van ponycentrum Leeuwenhoek wordt nu nog niets besloten.


Met dank aan IJsbrand Terpstra - Sleutelstad.nl


Vrouwengroep in De Paulus

Verbinden n Op 9 juni start in Cultuurhuis De Paulus een serie avonden gericht op het vinden van echte verbinding: met jezelf – en daarna ook met de ander.

In een tijd waarin veel onzeker is en we op allerlei manieren worden uitgedaagd is het volgens coach en initiatiefneemster Selena van Apeldoorn erg belangrijk om goed bij jezelf te kunnen blijven. “Want als je leert om je blik naar binnen te richten en echt aanwezig te zijn bij wat er in je omgaat, ontstaat er ruimte. Bovendien is verbinding met jezelf een voorwaarde voor het vinden van meer innerlijke rust en vertrouwen.”

Data: 9 en 23 juni en 7 en 21 juli

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Kosten: 12,50 per avond

Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2 te Oegstgeest.


Voor meer informatie en aanmelden: www.leveninechtevrijheid.nl/vrouwengroep of bel 0620057245.