Geen Vijf Mei Fair dit jaar, wel zijn alle winkels in de De Kempenaerstraat open op deze dag. | Archieffoto W. Timmers
Geen Vijf Mei Fair dit jaar, wel zijn alle winkels in de De Kempenaerstraat open op deze dag. | Archieffoto W. Timmers Foto: Willemien Timmers

‘Houd Oegstgeest vitaal, koop lokaal’

lokaal n Vijfendertig voorzitters van verenigingen in Oegstgeest roepen hun dorpsgenoten op Oegstgeest vitaal te houden en daarom juist nu lokaal te kopen.

De voorzitters van verenigingen op het gebied van ondernemen, sport en cultuur en van buurtverenigingen doen hun oproep deze week in een grote advertentie op de voorpagina van de Oegstgeester Courant.


De eerste ondertekenaar van de oproep is wethouder Jan Nieuwenhuis van Economische Zaken. Ook Rabobank-directeur Erik Versnel heeft de oproep, die werd gecoördineerd door Dorpsmarketing Oegstgeest, meeondertekend.


Coronacrisis

"Oegstgeest is een top-10 woongemeente en dat danken we mede aan onze actieve winkeliers en andere ondernemers", stellen de voorzitters in hun oproep. "De coronacrisis raakt velen van hen zwaar". Volgens voorzitter Hans Ludo van Mierlo van Dorpsmarketing Oegstgeest is de aanslag van de coronacrisis op ondernemers niet uitsluitend een probleem van de ondernemers zelf, maar van alle inwoners van Oegstgeest. "De winkelvoorzieningen in ons dorp dragen veel bij aan ons woongenot. Alleen door onze lokale bestedingen kunnen we deze infrastructuur in stand houden."

De oproep van de vijfendertig voorzitters in de Oegstgeester Courant is volgens dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt de start van een dorpsbrede campagne die enkele maanden zal duren. De campagne omvat naast free publicity en kleinere vervolgadvertenties ook posters, stickers en Facebookberichten. De voorzitters, die de oproep ondertekend hebben, zullen deze boodschap ook zelf uitdragen naar hun leden via hun eigen communicatiekanalen.


Terug naar Oegstgeest

Dorpsmarketing gaat ondertussen ook door met de permanente campagne ‘Terug naar Oegstgeest’ om regiobewoners te betrekken bij de winkel-, sport- en culturele faciliteiten in het dorp. Al zo’n vijftig ondernemers en verenigingen hebben zich bij deze permanente campagne aangesloten. Samen met Leiden Marketing en Katwijk werkt Dorpsmarketing Oegstgeest daarnaast ook aan een regionale campagne, die 300.000 inwoners van de regio zal wijzen op de vele mogelijkheden voor inkopen en recreatie zodra de regering de coronamaatregelen verder versoepelt.