Vers van de maand

mei 2020


Stille straten

verlaten velden

lege zalen

niet samen op een terras

handkussen

achter glas..

Anderhalve meter angst

het huis niet uit

zwaaien naar

de kleinkinderen

gescheiden

van elkaar.

Mei, maand van vieren:

Dodenherdenking 4 mei

Bevrijdingsdag 5 mei

Pinksteren 31 mei

Sprekende data

dragende stille krachten

dat blijven doen

ook in slechte tijden

op hoop van zegen.


Mei, lentemaand, vogelmaand, bloementijd.

Van binnenshuis naar buiten, tijd voor sport en spel, de laatste (eind)examen loodjes, vakantieplannen, mag ik van jouw ijsje proeven?

Dus niet nu. Niet samen bij elkaar, maar samen op afstand. Mensen zijn daar creatief in. Ze houden vol, maar voor hoelang? We zijn gemaakt voor ‘natuurlijk met elkaar’, niet voor ‘gescheiden van elkaar’.

De geboorte van onze kleinzoon vierden we zwaaiend achter glas met een handkus. De Coronaprotocollen bepalen wat mag en wat niet. Wie bereikbaar zijn en wie gesloten.

Gelukkig zijn er die dagen in mei dat we de Bevrijding vieren en met Pinksteren de Geestkracht die maakt dat mensen bergen kunnen verzetten. Wat zijn we creatief.

Wanneer ik mijzelf uitlaat loop ik over stoeptegels vol krijttekeningen. Vorige week was een meisje bezig. Ik zag hartjes, bloemen en “hou vol”. Op minder dan een meter stond ik bij haar stil en zei: “Wat mooi!”. Ze lachte: “bedankt”.

Toen kon ik weer verder.


Ronald da Costa


Digitaal collecteren Willibrordkerk

app n De wereld is in de ban van het coronavirus en men beveelt aan om contante betalingen te vermijden en bij voorkeur te pinnen.

Hoe doen we dat dan met de collectes in de kerk? De Parochie H. Augustinus was er al mee bezig en vanaf april wordt er met een digitale oplossing gewerkt. Naast contant geven voor de collectes kan men ook digitaal geven via de GivT-app.

GivT is een slimme app om iedereen zonder contant geld in staat te stellen om met een smartphone te geven. Geven via GivT is anoniem en veilig. GivT respecteert privacy en werkt conform de AVG. Een ander voordeel van geven met GivT is dat uw giften door de belastingdienst worden geaccepteerd als aftrekbare posten (de parochie is ANBI-proof).


Om te geven met GivT heeft men een smartphone (of iPhone) nodig, waarop de app van GivT geïnstalleerd moet worden.


www.willibrordoegstgeest.nl