Theaterschool Teylingen gaf een prachtig optreden op het grasveld achter de flat. | Foto Willemien Timmers
Theaterschool Teylingen gaf een prachtig optreden op het grasveld achter de flat. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Janny Tijsterman op verjaardag verrast door Theaterschool Teylingen

feest n Afgelopen zaterdag, 25 april, vierde Janny Tijsterman-de Ruyter haar 83e verjaardag. In kleine kring, en op afstand, dacht ze. Het werd uiteindelijk een feestelijk geheel om niet snel te vergeten omdat haar kleindochter Carolien Tijsterman een optreden van Theaterschool Teylingen had geregeld op het grasveld achter haar flat aan de Frans Halslaan.

“Ik wist echt niet dat er iets bijzonders ging gebeuren”, vertelt ze na afloop lachend. “Toen ze hier op het veld vanalles gingen opzetten, dacht ik dat iemand zijn tent aan het uitproberen was. Ik wist er totaal niets van dat hier een optreden voor mijn verjaardag zou worden gegeven. Het was geweldig!”


Bakkerijen

Janny Tijsterman runde vroeger samen met haar man een drietal bakkerijen in Oegstgeest. Eén in de De Kempenaerstraat, één op het Boerhaaveplein, en één in de Dorpsstraat. “In het gezin van mijn schoonvader waren alle vier de broers bakker, vandaar dat er zoveel Tijsterman bakkers zijn.”

Janny werd 83 jaar geleden in de Dorpsstraat geboren, op nummer 54, naast de schoenmaker. “Mijn vader had een grote dahliakwekerij achter ons huis. De brede poort naar de kwekerij is nu de Dahlialaan. Hij ging in de jaren zestig al naar Amerika toe om bollen te verkopen.”

Toen ze trouwde verhuisde ze naar Dorpsstraat 80, en later, na het pensioen, naar de Frans Halslaan.

Zonen Bert en Wim waren zaterdag ook aanwezig met hun vrouwen en kinderen. “Mijn jongste kleinzoon is vandaag ook jarig.”


'Ik heb je lief'

Theaterschool Teylingen gaf een heerlijke show weg, waar het hele appartementencomplex en de toevallige voorbijgangers van konden genieten. ‘Ik heb je lief’, heet hun Theatertour op Afstand, en de mooiste liedjes kwamen langs, die vaak vanaf de diverse balkons uit volle borst werden meegezongen.


Gratis voorstellingen

Om een steentje bij te dragen in deze moeilijke tijd, heeft Theaterschool Teylingen een gratis voorstelling van veertig minuten gemaakt om mensen een hart onder de riem te steken. Op aanvraag en voor zover er mogelijkheden zijn, is Theaterschool Teylingen graag bereid om meer voorstellingen te geven. Interesse? Mail naar info@theaterschoolteylingen.nl.

Afbeelding